Asia este continentul cu cea mai mare crestere economica in ultimele decenii. Investitiile au facut din aceasta regiune una puternica, cu joburi bine platite care au permis o crestere insemnata a clasei de mijloc. Japonia, China, Taiwan, Coreea de Sud, Hong Kong, Macao sunt doar cateva din tarile care inregistreaza an de an cresteri economice substantiale.

Acest lucru nu putea sa ramana neobservat de operatorii din domeniul pariurilor sportive si al jocurilor de noroc, cu atat mai mult cu cat mai mult cu cat asiaticii au un adevarat cult pentru pariuri. Este evident ca in tarile arabe nu se pune problema existentei acestei industrii din motive religioase. De altfel sunt putine tari, in general din Asia de Sud-Est care au legalizat jocurile de noroc. China spre exemplu interzice jocurile de noroc, dar a permis cetatenilor sai vizite individuale in Macao, Hong Kong sau in Malaezia unde acestia pot sa joace.

Existenta multor cazinouri ilegale in Asia de Sud-Est, inclusiv China, a facut ca guvernele unor tari sa manifeste o oarecare deschidere in privinta jocurilor de noroc, veniturile pe care acestea le-ar putea aduce la buget fiind din ce in ce mai tentante. Una dintre putinele tari in care jocurile de noroc sunt permise si reglementate este Filipine. In Malaezia exista un singur cazinou terestru, in Japonia sunt permise doar pariuri la cursele de cai si ,,pachinko”, iar in Coreea de Sud industria este monopolizata, existand totusi deschidere pentru strainii care vor sa investeasca peste 500 milioane de dolari.

Motorul in dezvoltarea industriei jocurilor de noroc ramane fosta colonie portugheza Macao. Aici s-au deschis unele dintre cele mai mari si mai scumpe cazinouri din lume cum ar fi The Venetian si Wynn Resort. Se estimeaza ca Macao a depasit Las Vegas-ul in privinta incasarilor din industria cazinourilor.

Ca parte a acestei tendinte de deschidere a oportunitatilor in jocurile de noroc din Asia, in perioada 20-22 martie 2018, la Conrad Manila Luxury Hotel din Manila, Filipine, s-a desfasurat The Asean Gaming Summit, conferinta la care au participat peste 300 de delegati din randul operatorilor de jocuri de noroc terestre sau online, autoritati de reglementare si furnizori de echipamente si servicii adiacente industriei din regiune. De la statiunile de fite integrate , la marea masa a populatiei si la inovatiile in pariurile sportive si jocurile online, evenimentul a fost destinat tuturor entitatilor interesate si a oferit pe parcursul a trei zile sesiuni de conferinte, ateliere, evenimente sociale si networking. In cadrul lucrarilor au fost abordate diverse teme: Oportunitati in Asia, riscuri si perspective economice, Cheltuieli extravagante si tendinte de jocuri VIP pentru chinezii bogati, Trendul in dispozitivele mobile, Strategii Regionale ale Cazinourilor, Maximizarea profitului, Inovatii in loterii, Problemele legate de jocurile de noroc si profitabilitate.

Conferinta a prilejuit unor branduri din domeniul online al jocurilor de noroc cum ar fi NetBet, Sportingbet sau Betano sa se puna la curentcu ultimele noutati in materie de dispozitive digitale si blockchain, tendinte noi de pariere, gazduirea si livrarea de continut, imbunatatirea ofertei online, marketing, retentie si loialitatea fata de clienti, securitatea online si prevenirea fraudelor.

Fara a manifesta reticente in privinta constructiei de hoteluri si facilitati in care bogatii lumii sa-si cheltuiasca banii, statele asiatice vor deschide din ce in ce mai mult piata jocurilor de noroc si o vor reglementa pentru a putea incasa sume cat mai mari la bugetul de stat. Dezvoltarea economica si aparitia unei clase de mijloc numeroase si dinamice, vor face ca in cativa ani industria jocurilor de noroc din Asia sa detina cel mai mare procent din piata mondiala.

NapocaNews