Profețiile Sfântului Ioan de Kronștadt răsună și azi ca un dangăt de clopot care ne atenționează că lupta împotriva identității noastre creștine continuă, chiar și după 100 de ani de la asasinarea ritualică a familiei de mucenici a Sfântului Nicolae al II-lea – explicația tradiționalistului Jean Parvulesco și a sociologului român Ilie Bădescu.

Astăzi, în noaptea de 16 spre 17 iulie 2018, se împlinesc 100 de ani de la împușcarea ultimului împărat rus Nicolae al II-lea și a tuturor membrilor familiei acestuia. Crima ritual-simbolică săvârșită de către revoluționarii bolșevici a bulversat și a schimbat radical mersul istoriei Rusiei, dar și a întregii lumi și asta pentru că efectele acestei crime a avut un impact care depășește evenimentele politice, având dimensiuni metafizice.

Azi Biserica a rânduit post aspru, fiind o zi în care Biserica îi chemă pe toți și, în special pe poporul rus, la pocăință profundă, îndemn care a fost făcut cândva de Țarul Nicolae al II-la, însă nu a fost auzit de popor. Tot în acest an, Biserica Ortodoxă Rusă comemorează 100 de ani de la începutul prigoanei asupra Bisericii.

Marți, în orașul Ecaterinburg din Rusia s-au adunat peste 100 de mii de credincioși. După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, care este săvârșită de Patriarhul Kiril, creștinii vor merge într-un Drum al Crucii de 21 de kilometri mergând spre ”Ganina Iama”.

Vedenia profetică a Sfântului Ioan de Kronștadt

Sfântului Ioan de Kronștadt a avut o vedenie profetică asupra cumplitelor vremuri ce aveau să se abată asupra Rusiei și familiei țariste, pe care o puteți citi integral în cartea „Profeții și mărturii creștine pentru vremea de acum, vol. I, începând cu pagina 104”:

„Eu, mult păcătosul Ioan din Kronstadt, scriu această descoperire cerească văzută de mine și vă spun adevărul, tot ce-am auzit și am văzut într-o vedenie ce mi s-a arătat într-o noapte de ianuarie, în 1901. Ma înfior de cele văzute, când mă gândesc ce va fi cu lumea cea păcătoasă. Mânia lui Dumnezeu ne va lovi în curând, pe neașteptate, pentru ticăloșia noastră. Scriu și-mi tremură mâinile, și lacrimile-mi curg pe obraz. Doamne, dă-mi tărie și putere, da-mi adevărul Tău și voința Ta de la început până la sfârșit, ca să descriu tot ce-am văzut! […]”

Execuția Țarului Nicolae al II-lea, ritual al forțelor oculte

Chiar și după abdicare, țarul Nicolae al II-a rămânea un simbol sacru, cu o puternică încărcătură simbolică. Iată de ce uciderea lui ar putea avea o semnificație rituală foarte clară. De această părere este secretarul comisiei patriarhale pentru studierea rezultatelor cercetărilor rămășițelor pământești ale familiei țariste Episcopul Tihon (Șevkunov).

”Noi putem constata încărcătura simbolică a unui ritual bolșevic. Fără îndoială, putem spune că țarul, chiar și după abdicare a rămas un simbol sacru și uciderea lui, împreună cu toți membrii familiei lui, desigur era percepută de către toți cei careu au fost implicați în acest omor drept un act simbolic. Simbolic și sacru pentru că a fost distrusă dinastia care a condus Rusia pe parcursul a 300 de ani. Această dinastie era principalul dușman al revoluționarilor care au venit la putere”, a declarat arhimandritul Tihon.

Ierarhul a mai explicat pentru cei care se întreabă ce fel de ritual sacru ar putea avea niște bolșevici atei, întrebându-se retoric: ”Dar oare mausoleul lui Lenin nu reprezintă un fenomen simbolic, mistic, ritualic?

Jean Parvulesco și Ilie Bădescu, despre caracterul ritualic al asasinatului

Fiind întrebat pe cine reprezentau aceste forțe tenebroase și cum operează ele și dacă este posibilă replicația lor în alte spații și timpuri, sociologul și geopoliticianul român Ilie Bădescu a declarat că aceste forțele, care au pus stăpânire peste Rusia, sataniste în esența lor, au deschis era nihilismului distrugerii, iar tot ce săvârșeau ei purta un caracter ritualic.

”Acestea nu erau în nici un caz simple forțe sociale sau politice, așa cum le prezintă sociologia imanentistă, în care se depozitează și viclenia omului nihilist. El nu este un agent al vreunei clase sociale ori al vreunei mize politice, ori a vreunei justiții sociale pentru clasa de jos împotriva claselor de sus. Aceste forțe sunt purtătoarele unor misiuni simbolice, sataniste în esența lor, prin care se deschide era nihilismului distrugerii. Că ei săvârșeau totul în cadrul unui ritual reiese din alegerea casei Ipatiev, denumită de Lenin „casă cu destinație specială”. Alegerea era una rituală fiindcă numele acestei case cu destinație specială purta același nume cu cel al celeilalte „case Ipatiev” în care cu 300 de ani în urmă fusese încoronat împărat la 1613 Mihai Feodorovitvh Romanov”, consideră Bădescu.

Potrivit mărturiilor geopoliticianului mistic francez de origine română Jean Parvulesco, casa inginerului Ipatiev fusese rechiziționată din ordinul lui Lenin pentru a fi transformată în „casă cu destinație specială” și anume cu destinație lichidatoristă a unei genealogii dinsatice creștine, prin care s-a ilustrat vreme de 300 de ani o dinastie creștin-ortodoxă în fruntea unui imperiu neobizantin.

Jean Parvulesco scrie în ”La signification suprahistorique du massacre des derniers Romanov” că acum 300 de ani, într-o casă cu același nume, Mănăstirea Ipatiev, fusese împlinită ceremonia creștină a așezării primului Romanov în scaunul unei împărății creștine a Răsăritului. Operațiunea a fost dusă la împlinire la comanda și sub constrângerea unui ritual, al unui asasinat ritualic.

”Este evident că totul se săvârșea în cadrul și sub forma unei slujiri, a unei liturghii întoarse. Operațiunea a fost săvârșită într-o simetrie răsturnată față de ceremonia săvârșită (cu cinci ani înaintea asasinatului simbolic) la Mânăstirea Ipatiev, unde familia Romanovilor celebrase 300 de ani de la nașterea dinastiei Romanovilor.

Profesorul Bădescu subliniază că în cadrul corpului de execuție regăsim numele ungurului Imre Nagy, care va deveni prim-ministru al Ungariei comuniste, fiind el însuși executat în cadrul inaurecției antisovietice din 1956. Totodată, sociologul face o paralelă dintre cele săvârșite de bolșevici în Rusia cu asasinatul ritualic asupra dinastiei creștin-ortodoxe a Brâncovenilor.

”În Răsărit un asemenea asasinat ritualic fusese săvârșit, cu circa 200 de ani mai devreme de lichidarea Romanovilor, împotriva unei alte genealogii dinastice creștin-ortodoxe, aceea a Brâncovenilor, săvârșit tot ritualic, de o altă forță păgână, din care țâșnise domnia unui alt imperiu al tenebrelor și tot împotriva unei genealogii creștine neobizantine”, precizează Ilie Bădescu.

Potrivit lui, asasinatul ritual include și operațiunea obsesivo-compulsivă a „dezidentificării” martirilor aruncându-le cadavrele în gropi anonime, ca și acel puț de mină, și eventual prin folosire unor substanțe precum acidul sulfuric pentru a arde și desfigura chipurile celor asasinați. Procedeul va fi extins în toate temnițele comuniste din tot lagărul pentru ca astfel să fie împiedicată definitiv ceremonia îngropăciunii religioase săvârșită vreodată de vreun urmaș. Ritualul lichidatorist utilizat contra casei imperiale a fost extins și împotriva tuturor celor din jur, ba chiar împotriva straturilor conectate la spiritul acelei echipe guvernante.

Geopolitica sacră a lui Jean Parvolesco

În cartea sa ”Putin vs. Putin, o perspectivă de dreapta”, filosoful tradiționalist Jean Parvulesco scrie despre rolul elitelor de ieri și de astăzi, dar și ce s-a întâmplat de fapt odată cu revoluția Bolșevică.

”Eurasianismul este o filozofie politică care nu poate fi strict clasificată ca fiind de dreapta și ortodoxă-monarhică sau de stânga, comunistă și socialistă, ca să nu mai fie liberală. Este ceva original, construit dureros pe parcursul întregului secol al XX-lea. În mod firesc, cel mai eficace mod de a crea o elită politică este prin revoluții și războaie, în timp ce pe timp de pace apar doar lideri mediocri lipsiți de pasionarism. El punctează că democrația organică este doar o confruntare a dorințelor cu realitatea. În esență, pentru statul rus este ceva absolut incompatibil: o alienare, ceva formal, mecanic, fără rost și scop, o nouă versiune a Leviathanului. Pentru a face lucrurile așa cum ar trebui să fie, este necesară o revoluție autentică, o revoluție în sens național și spiritual. „Putinul poporului”, un „guvern al poporului”, un „stat al poporului” și o „regulă a poporului” trebuie să apară. Până în prezent, elita xenomorfă încă mai vorbește în numele statului. Această elită „liberală” a înlocuit elita bolșevică, care, de asemenea, sa opus în mod eficient poporului. Acesta din urmă, la rândul său, înlocuise elita imperială a Romanovilor, consideră Parvulesco.

Tehnica distrugerii identității de la Pax Christiana la Europa

Ceea ce s-a întâmplat în 1917 în Rusia, este rezultatul infectării elitelor de atunci cu virusul modernității născut în societatea occidentală care a dat naștere elitelor oculte ce au înfăptuit Revoluția Franceză de la 1789, autori ai celor mai sângeroase acte de omorâre a monarhilor și de abolire a monarhiei ca formă de organizare statală. Ei sunt autorii actului simbolic de transformare a continentului european și trecerea de la Pacea Creștină la Europa desacralizată a modernității. Aceste catastrofe istorice au lovit direct în identitatea întregului continent, iar peste un veac și în Răsărit.

Profesorul Bădescu consideră că uciderea ritualică a familiei imperiale săvârșite la ordinul bolșevicilor a fost o tehnica folosită pentru a distruge identitatea creștină a poporului, precizând că aceeași tehnică a fost aplicată și în România și atenționează că și astăzi acest proces continuă.

”Furia echipelor răzlețe contra oricărei operații restaurative a numelui și a semnificației unor personalități ucise în pușcăriile regimului de ocupație face parte din același ritual compulsiv al dezidentificării celor asasinați în temnițele edificate de revoluția internaționalist-anticreștină și antinațională a ultimului nihilism european, nihilismul distrugerii, al cărui start este chiar revoluția din octombrie 1917. Prin umare, asasinatul ritual și procedeul dezidentificării, furia contra numelui și a memoriei victimelor sunt trăsăturile operative ale acestor forțe ale tenebrelor”, conchide Bădescu.

Astăzi, Țarul Nicolae al II-lea este personalitatea care se bucură de cea mai mare popularitate. Acest proces de recuperare a identități, distruse aproape integral în cei 74 de ani de regim sovietic își revine cu greu din coșmarul care s-a întâmplat acum un secol.

Cezar Salagor