Preşedintele SUA, Donald Trump, lansează un apel pentru unitate, cooperare, compromis, şi cere americanilor să respingă politica de răzbunare şi rezistenţă, în cel de-al doilea său discursul privind „Starea naţiunii”.

Trump afirmă că „nu este nimeni în lume care să poată concura cu Statele Unite ale Americii”.

Preşedintele SUA îndeamnă americanii să „respingă politica de răzbunare, rezistenţă şi răzbunare – şi să îmbrăţişăm potenţialul nelimitat al cooperării, al compromisului şi al binelui comun”.

„Împreună, putem depăşi decenii de impas politic. Putem aplana vechile diviziuni, vindeca răni vechi, să construim noi coaliţii, să creăm noi soluţii şi să deblocăm promisiunea extraordinară a viitorului Americii. Decizia este a noastră”.

„Trebuie să alegem între măreţie sau blocaj, rezultate ori rezistenţă, viziune ori răzbunare, progres incredibil sau distrugere inutilă.

„În seara asta, vă cer să alegeţi măreţia”, conchide preşedintele SUA.

După ce a vorbit pe larg despre succesele economice ale SUA, Trump a criticat „anchetele partizane ridicole”, despre care spune că reprezintă un obstacol, o referire la ancheta privind ingerinţele electorale ruse, condusă de procurorul special Robert Mueller.

„Dacă va fi să fie pace şi legislaţie, nu poate fi război şi investigaţii. Pur şi simplu nu funcţionează aşa!”.

„Trebuie să fim uniţi acasă pentru a învinge adversarii noştri externi”, afirmă Donald Trump.

Preşedintele SUA, Donald Trump, alocă o secţiune semnificatică a celui de-al doilea său discursul privind „Starea naţiunii” chestiunii imigraţiei ilegale şi pledează cu patos pentru construirea zidului la frontiera Statelor Unite cu Mexicul.

O secţiune semnificativă a discursului său se referă la chestiunea imigraţiei ilegale şi necesităţii construirii zidului la frontiera SUA cu Mexicul.

„Nicio chestiune nu ilustrează mai bine decalajul dintre clasa muncitoare americană şi clasa politică a Americii decât imigraţia ilegală. Politicienii bogaţi şi donatorii militează pentru graniţe deschise în timp ce îşi trăiesc vieţile apăraţi de ziduri, porţi şi gardieni”, afirmă Trump.

„Între timp, americanii din clasa muncitoare sunt lăsaţi să plătească preţul pentru migraţia ilegală în masă – mai puţine locuri de muncă, salarii mai mici, şcoli supraîncărcate şi spitale care sunt atât de aglomerate încât nu poţi intra, criminalitate sporită şi o reţea de protecţie socială epuizată”, adaugă preşedintele SUA.

Trump imploră Congresul să acţioneze în domeniul securităţii frontierei „din dragoste şi devotament” pentru SUA şi americani.

„Vreau ca oamenii să vină în ţara noastră, în cel mai mare număr înregistrat vreodată, dar trebuie să vină în mod legal”, pledează Trump.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat marţi seară, cu ocazia discursului privind „Starea naţiunii”, că se va întâlni la finalul lunii februarie cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, a doua sa întrevedere cu liderul de la Phenian.

„Dacă n-aş fi fost ales Preşedinte al Statelor Unite, acum, după părerea mea, eram angrenaţi într-un război major cu Coreea de Nord, cu milioane de oameni ucişi. Mai este multă muncă de făcut, dar relaţia mea cu Kim Jong-Un este una bună. Iar preşedintele Kim şi cu mine ne vom întâlni din nou pe 27 şi 28 februarie în Vietnam”, a declarat preşedintele SUA.

Trump spune că politica sa externă are la bază „realismul principial”, menţionează Ierusalimul

Preşedintele Donald Trump afirmă, în discursul său privind „Starea naţiunii”, că politica sa externă se bazează pe „realismul principial” şi menţionează în acest sens recunoaşterea de către SUA a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Liderul de la Casa Albă declară că politica sa externă se bazează pe „realismul principial – nu pe teorii discreditate care au eşuat timp de mai multe decenii să producă progres” .

„Din acest motiv, Administraţia mea a recunoscut adevărata capitală a Israelului – şi cu mândrie a inaugurat Ambasada americană la Ierusalim”, a completat preşedintele SUA.

Preşedintele american Donald Trump susţine, cu ocazia celui de-al doilea său discurs privind „Starea naţiunii”, că Statele Unite nu vor fi niciodată o ţară socialistă.

„Aici, în Statele Unite, suntem alarmaţi de noi apeluri la adoptarea socialismului în ţara noastră. America a fost fondată pe baza libertăţii şi independenţei – nu constrângerii guvernamentale, dominaţiei şi controlului. Suntem născuţi liberi şi vom rămâne liberi”, a declarat liderul de la Casa Albă.

„În seara asta, ne reînnoim hotărârea că America nu va fi niciodată o ţară socialistă”, proclamă Trump.

NapocaNews