Primăria Cluj-Napoca organizează un spectacol liric, intitulat „Poeţi români din temniţele comuniste” în clădirea Casino din Parcul Central, în data de 14 mai a.c., ora 12.00, la care vor participa actorii Nicolae Băcioiu şi Ruslan Bârlea de la Teatrul Naţional „Lucian Blaga” şi elevul, laureat internaţional la chitară clasică, Vlad Soare de la Colegiul de muzică „Sigismund Toduţă”.

Spectacolul liric este regizat pentru o durată de circa o oră şi va cuprinde creaţii literare ale poeţilor Ştefan Augustin Doinaş, Radu Gyr, Nichifor Crainic, Sergiu Mandinescu, Corneliu Coposu, Valeriu Gafencu, Traian Dorz, Valeriu Anania, Vasile Voiculescu şi Ion Caraion, sub egida „Cluj 100”.

La acest spectacol liric vor fi invitaţi elevi din învăţământul preuniversitar şi reprezentanţi ai instituţiilor şi asociaţiilor culturale din municipiul Cluj-Napoca.

Spectacolul este organizat și dedicat Zilei Naționale de cinstire a martirilor din temnițele comuniste, în parteneriat cu Teatrul Național ”Lucian Blaga”.

Prin Legea nr. 127/2017 s-a instituit „Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste” în data de 14 mai. Statul român a adoptat Legea 127/2017 privind instituirea „Zilei Naţionale de cinstire a martirilor din temniţele comuniste în data de 14 mai şi a fost promulgată pe 30 mai 2017 de către președinte.

NapocaNews