Peste 5000 de credincioși au urcat duminică, 8 septembrie 2019, la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Piatra Fântânele, jud. Bistrița-Năsăud, situată în Pasul Tihuța, la cota 1200, pentru a lua parte la Sfânta Liturghie, oficiată cu ocazia hramului de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie la altarul de vară al așezământului monahal. Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Bistrița, preotul Alexandru Vidican, directorul de departament al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. prof. univ. dr. Ștefan Iloaie, duhovnicul mănăstirii, protosinghelul Gavril Horț, precum și alți preoți invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Eva și Maria – două femei ca două pietre de hotar”.

În cadrul slujbei, Ierarhul a hirotonit întru preot pe diaconul Ionuț Hens, profesor de religie la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Cluj-Napoca și doctorand al Facultății de Teologie Ortodoxă din municipiu, pe seama Capelelor școlare din Cluj-Napoca.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul maicilor. La chinonic, miile de credincioși, alături de autoritățile locale, județene și centrale s-au bucurat și de un recital de pricesne închinat Maicii Domnului, susținut de interpretele Eugenia Marinescu și Maria Nicoleta Pavelean.

De asemenea, în cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Mitropolit Andrei s-a rugat pentru elevii care vor începe luni, 9 septembrie, un nou an școlar.

La final, părintele protos. Gavril Horț, duhovnicul mănăstirii, a mulțumit tuturor celor prezenți la hram și celor care sprijină lucrările bisericii noi a mănăstirii, aflată în stadiul de construcție.

NapocaNews