Deputatul PSD Liviu Plesoianu renunta la candidatura la Presedintie spunand ca nu a strans cele 200.000 de semnaturi necesare si ca i s-au oferit pagini de semnaturi xeroxate, in timp ce un alt candidat, Andrei Stoican, reclama ca i s-au oferit liste de pe „piata neagra a semnaturilor”.

„Ora 4:30 noaptea. …Am luat bucata cu bucata toate listele cu semnaturi. Curate, asumate, de la oameni inimosi, s-au strans exact 146.328. In ultimele cinci zile, cu o mobilizare fantastica, am primit foarte multe semnaturi. Tot in ultima clipa, de la anonimi ‘binevoitori’ care au considerat ca e un bun moment sa ma compromita, a venit diferenta pana la 220.000.

Deci, teoretic, in mai putin de sase ore puteam sa-mi depun candidatura. Facusem programare pentru ora 10:00. Doar ca nu sunt genul de om caruia entuziasmul ii intuneca ratiunea… Am verificat impreuna cu consilierul meu si cu cativa oameni foarte apropiati, lista cu lista, semnatura cu semnatura, absolut tot! Si am constatat ca niste persoane anonime foarte dragute tocmai ma ‘ajutau’ pe ultima suta de metri sa depun cateva zeci de mii de semnaturi produse la… un minunat xerox color”, afirma Plesoianu.

El subliniaza ca cel mai grav lucru la depunerea listelor cu semnaturi este ca acestea sa fie xeroxate, pentru ca, in cazul unei liste normale, cel care semneaza jos isi asuma responsabilitatea penala in cazul in care semnaturile nu sunt autentice, in timp ce, in cazul unor liste xeroxate, responsabilitatea ii revine celui care le depune.

Un alt aspirant la functia de presedinte, Andrei Stoican, anunta si el ca nu are numarul necesar de semnaturi pentru a se inscrie in cursa si ca i s-au oferit liste de semnaturi de pe „piata neagra”.

NapocaNews