IPS Teiodosie, arhiepisopul Tomisului, le-a transmis jurnaliștilor că au venit degeaba să-l „prindă” când împărtășește oamenii, pentru că a făcut-o deja. El a mai precizat că în Potir se află Dumnezeu, care nu îmbolnăvește.

ÎPS Teodosie s-a referit la faptul că a fost filmat în timp ce Împărtășea copii, sâmbătă, lucru ce a enervat o parte a presei.

„Iată! Au venit cei din presă să mă vadă că împărtășesc! Ați venit degeaba, s-au împărtășit copiii! Și s-au împărtășit în biserică. Și tot se vor împărtăși. Pentru că cel mai sfânt lucru este socotit acum ca o osândă, ca lucrul cel mai rău.

Așa înțelegem proorocia Sfântului Prooroc Daniil: când va veni urâciunea pustiirii, cine va sta la locul cel sfânt, când citește să și înțeleagă.

Noi trebui să înțelegem că fără Hristos nu avem nicio valoare. Hristos ne dă nouă valoare, Hristos a adus de la întuneric la lumină femeia samarineancă. De-aceea, luați aminte, în sfântul Potir este Hristos, Dumnezeu nu se îmbolnăvește niciodată și nu îmbolnăvește pe nimeni”, a spus el în aplauzele asistenței.

NapocaNews

Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie:“ Iată! Au venit cei din presă să mă vadă că împărtășesc!”“Cel mai Sfânt Lucru este socotit acum ca o osândă!”“Noi trebuie să înțelegem că fără Hristos nu avem nici o valoare!Hristos ne dă nouă valoare! În Sfântul Potir este Hristos!Dumnezeu nu se îmbolnăvește niciodată! Și nu îmbolnăvește pe nimeni!”Sincer, m-am bucurat enorm când am auzit credincioșii aplaudând! Și nu doar o dată! Înaltpreasfințitul Teodosie nu este singur! Ne are pe noi, credincioșii, alături!❤️

تم النشر بواسطة ‏‎Natalia Lorena‎‏ في الأحد، ١٧ مايو ٢٠٢٠