Un preot care a oficiat slujba de înmormântare pentru un enoriaş răpus de COVID-19 a ajuns subiect de ironii pe Facebook, fotografia cu preotul în combinezon circulând pe reţeaua de socializare. „Noi nu vrem să ascultăm sfaturile medicilor…“, constată deznădăjduit preotul, titrează Adevarul.

Pe Facebook însă, unde a ajuns o fotografie de la slujba de înmormântare oficiată vineri, 24 iulie, reacţiile au fost de tot felul. Pe de o parte oamenii au înţeles că şi preoţii au nevoie de măsuri de protecţie şi că cel în cauză a fost responsabil şi le-a adoptat, pe de altă parte, cei puşi pe glume şi-au găsit repede ţinta.

„Nu am cuvinte. Chiar o fi un preot sub combinezon? De la astfel de preoţi aşteptăm cuvânt de învăţătură? Mai e un pas să slujească aşa şi în Sf. Altar. A luat exemplu de la preoţii care au purtat sicriul PS Pimen. Frica de moarte este mai mare decât frica de Dumnezeu şi de viaţa veşnică“, spune internautul care a făcut postarea.

„De pe ce planetă a venit acest astronaut?“, sau „Se duce pe Lună???“, sunt doar două dintre comentariile care nu au întârziat să apară. 

Repede au apărut şi susţinătorii teoriilor conspiraţioniste: „Asa le impune DICTATURA mizerabilă si mincinoasă, cîţiva oameni îşi bate joc de un popor sărman“, „Biserica nu are dictatura, lor le este frica, frica vine de la deavol atunci nu au credinţă adevărată“, „Eu daca eram in locul lor vb cu cateva pers bisericeşti si îngropa mortul fara sa ştie autorităţile, si aşa nu lasa decât 8 pers. Nu vine nimeni , numai daca e vreo vedeta ,atunci da“, „ Eu una m-as lasa de preotie in locul lor, circ gratis, asta fac acum    “, sunt alte comentarii.

NapocaNews