În perioada 15.august -15.oct.2020, membrii filiala Mureș a LSR au avut o activitate foarte bogată în slujba culturii române.

Membrii filialei noastre au fost prezenți în număr mare la Tg.Mureș, pentru a sărbători împreună ,,ZIUA LIMBII ROMÂNE” (31august), manifestare organizată de Inspectoratul Județean de Cultură Mureș, ea desfășurându-se în curtea primei Școli românești dim acest oraș, aparținând de ,,Biserica de Piatră”din localitate. Colegii noștri au prezentat informări în referire la eveniment și au citit poezii cu subiect la temă. Au fost prezenți: FEIERDAN VIORICA, VIORICA SUTU, GINA MOLDOVAN, ELENA CRISTEA, GHEORGHE ȘINCAN, POPEAN VALER, GHEORGHE BĂNESCU, FRANDĂȘ ILIE, TORPAN IOAN, BÂNDILĂ IOAN, MARCOCI DORIAN, MUNTEANU GHEORGHE, MIRCEA DORIN ISTRATE.

În data de 25 septembrie, o parte din membri noștrii de filială, au participat la ,,NOCTURNA POETICĂ” organizată de Biblioteca Județeană Mureș, unde, împreună cu alți poeții târgumureșeni s-au recitat,de fiecare în parte, poezii din opera proprie. Mulțumim pentru participare colegilor: LILIANA MOLDOVAN, FEIERDAN VIORICA, ȘUTU VIORICA, GINA MOLDOVAN, ELENA CRISTEA, ALBU FELICIA, ALBU IOAN, POPEAN VALER, MARCOCI DORIAN, MIRCEA DORIN ISTRATE.

La propunerea conducerii filialei Mureș a Ligii Scriitorilor, Biblioteca Județeană Mureș a constituit în ,,Sala de Lectură” a unității, ,,RAFTUL SCRIITORILOR MUREȘENI” unde fiecare din noi va depune propriile cărțile editate. Cărțile din acest ,,Raft” sunt doar spre consultare în ,,Sala de Lectură”, nu și pentru împrumut, ele având ca scop o mai bună cunoaștere și promovare a membrilor filialei noastre;

Poeta LILIANA MOLDOVAN, noua secretară, aleasă, a filialei, a deschis o pagină pe internet destinată a fi utilizată de membri filialei noastre, unde aceștia își pot prezenta propriile creații., iar pentru a fi cunoscuți mai bine de confrații noștri din țară, domnia sa a conceput și o ,,FIȘĂ de AUTOR” pentru fiecare membru, fișă ce va apărea pe aceeași pagina de internet.

Dat fiind faptul că fosta secretară a filialei noastre, poeta RAȘCU MIHAELA a decedat recent la o vârstă tânără, în urma ei rămânând două fetițe, de comun acord cu membrii filialei am constituit un cont bancar, în care aceștia pot depune lunar diverse sume de bani pentru a putea sprijini financiar fetițere rămase doar în grija bunicii lor. Felicităm pe colegii noștri care au depus diferite sume de bani în acest cont pentru ajutorarea celor două fetițe care au rămas, de data aceasta, și fără mamă.

La sfârșitul lunii octombrie, pentru al doilea an consecutiv, filiala noastră, împreună cu Organizația HIFA ( persoane cu handicap) va organiza un Concurs Național de poezie pentru cei cu probleme locomotorii, iar în luna viitoare vom anunța desciderea ,,Concursului Național de Poezie ,,Scrisori pentru Moș Crăciun”, concurs destinat copiilor (8-18 ani), premierea concurenților urmând a fi făcută în luna decembrie;

-În cursul lunii viitoare, dacă situația o va permite, vom organiza o ,,LANSARE DE CARTE” colectivă, pentru toți colegii noștri care și-a editat volume în acest an, 8 la număr până în prezent, dar n-au putut organiza lansările respective;

În această perioadă am realizat două noi primiri în rândul mebrilor filialei noastre, cu sprijinul președintelui naționa, scriitorul Al.Florin Țene, astfel că în prezent suntem 47 de membri, dar avem, în ultimi 2 ani și 4 colegi decedați.

Sănătate tuturor, bucuri și spor la scris!!!

Mircea Dorin

Președintele Ligii Scriitorilor – filiala Mureș