Educaţia este o prioritate pentru Primăria clujeană. Două şcoli vor fi modernizate pe fonduri europene şi lucrările se vor finaliza anul acesta. Tot în 2021 vor ajunge în oraş încă 10 autobuze şcolare. 

„În 2021, vom finaliza lucrările la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, pe fonduri europene, modernizarea Colegiului Tehnic Ana Aslan, tot pe fonduri europene, achiziționăm 10 noi autobuze pentru transportul elevilor, pentru că noi sperăm să se redeschidă școlile, chiar avem optimismul că, din 8 februarie, dacă coboară rata de infectare sub 3 la mie la Cluj-Napoca, se poate relua școala cu clasele I-IV, cu clasele a VIII-a și a XII-a și sperăm ca acest lucru să fie posibil, pentru că avem nevoie de copii la școală”, a declarat primarul Clujului, Emil Boc, la o emisiune TV.

După terminarea pandemiei, primăria urmează să extindă traseele autobuzelor şcolare. Cele 10 achiziţionate în 2020 urmează să fie livrate şi să intre în circulaţie în 2021. Este vorba despre vehicule Iveco Daily, norma Euro 6. Mașinile sunt dotate cu sistem de încălzire în sezonul rece, sistem de aer condiționat pentru sezonul cald, indicatoare transport elevi față și spate cu iluminare tip led, sistem de supraveghere video în interior și exterior, sistem de urmărire prin GPS a vehiculului.

NapocaNews