Jon Schaffer, chitaristul si fondatorul trupei rock Iced Earth, este cautat de politie dupa ce a participat miercuri la manifestatia violenta de la Capitoliu, ce a urmat mitingului convocat de Donald Trump la care s-au aflat, intre altii, cantaretii indie Ariel Pink si John Maus.

Schaffer este unul dintre cei cautati de politie dupa evenimentele in care sustinatorii lui Donald Trump au vandalizat birouri ale Congresului si care s-au soldat cu patru decese.

Chitaristul a fost fotografiat de Roberto Schmidt de la AFP intre manifestantii care au trecut de baricade si s-au confruntat cu fortele de ordine.

El a fost inclus intr-o prezentare a Politiei Metropolitane din DC, care cuprinde imagini cu persoanele cautate pentru „infractiuni legate de revolta” si patrunderea ilegala pe terenul Capitoliului.

Implicarea lui Schaffer in demonstratia de miercuri nu a reprezentat prima sa prezenta la un miting in favoarea lui Trump. El a participat la un astfel de eveniment si in noiembrie, pentru a protesta fata de rezultatele alegerilor.

„O sa cada. Se joaca cu oamenii cu care nu trebuie, credeti-ma”, a declarat el cotidianului german Die Welt.

A mai fost in centrul atentiei si in luna iulie a anului trecut, cand a spus ca pandemia Covid-19 nu reprezinta o problema serioasa si ca este vorba mai mult despre un conflict psihologic.

Jon Schaffer a pus bazele Iced Earth in 1984 si a fost membru al grupului constant, lansand 12 albume de studio cu trupa metal.

NapocaNews