De la mentorul și îndrumătorul meu, profesorul Raul Volcinschi, am învățat două lucruri foarte utile pentru viață. Primul a fost sa citesc cat pot de mult si sa ma informez corect, iar al doilea a fost sa cred si sa ma rog necontenit la Dumnezeu ! Urmand aceste sfaturi, azi mai mult ca oricand, ai sansa sa-ti salvezi mintea si sufletul. Ai sansa de a evita a intra in malaxorul cotidian care perverteste si ucide mintile si sufletele oamenilor. A celor mai multi dintre noi!

Nu peste multa vreme toamna va bate iar pe la usile caselor noastre. Odata cu venirea toamnei se anunta deja pe la ” case si guverne imparatesti mai mari ” un nou episod din nebunia denumita oficial pandemie. L-am citit zilele astea pe Macron sau ma rog „opera” sa personala, inca neterminata, pe care vrea sa o puna in scena…..O scena numita Franta, o Franta care cu secole in urma a fost creatoare de cultura si civilizatie, o Franta care a dat Europei si lumii intregi celebrul stindard „libertate, egalitate, fraternitate” ! Paradoxal, Franta merge ca si acum cateva secole in urma, tot intr-o directie gresita. Stindardul noii revolutii franceze azi este….supunere si uniformizare totala a cetatenilor sub stindardul vaccinului obligatoriu ! Si toate astea se fac pentru ca omul sa fie…..”liber”, sa circule, sa se distreze, sa calatoreasca, sa interactioneze si asa mai departe. Dar prin tot hatisul asta de decrete, de ordonante sau de legi, se omite o lege fundamentala si singura care este data noua de Dumnezeu, si anume suveranitatea fiintei umane !

Eu sunt pentru suveranitatea fiintei umane, iar asta inseamna ca sunt liber si nu trebuie sa-mi spuna cineva ce sa fac ca sa fiu liber ! Si asa ar trebui sa gandeasca si sa faca fiecare om, care realizeaza ca Imparatia lui Dumnezeu este in interiorul lui asa cum ne invata Hristos. Deci toate formele de constrangere, de distrugere a sufletului, a spiritului uman ,nu au nimica de a face cu legea de baza a vietii, iar toate aceste incercari meschine ale autoritatilor si guvernelor nu fac altceva decat sa instaureze frica si panica.Trebuie sa ramanem relaxati si calmi si sa intelegem in primul rand cine suntem noi, inainte sa ne spuna altcineva cine suntem.

Omenirea da astazi peste tot in lume, nu un test al pandemiei sau al covidului cu 19, ci da un test al….Credintei ! Fiecare este responsabil pentru ceea ce face si de ce si de cine asculta. Astfel daca te aflii in stiinta constiintei umane este in regula, adica esti suveran pe fiinta ta, daca te aflii in stiinta materiei atunci bineinteles ca urmezi orbeste si prosteste autoritatile. Repet nu este nici o lege umana care sa treaca pete legea data de Dumnezeu….suveranitatea fiintei umane! Din pacate omul modern de azi este dominat si condus de lacomie si de sclavie, este nehotarat si dezorientat, fara simt si spirit critic. Omul fara credință și fără cultura este usor de controlat, manipulat si condus.

Si ca sa vedeti ca nimica nu este intamplator o sa va aduc la cunostiinta în rândurile care urmeaza cateva profetii ale unui fost detinut politic, un adevarat Sfânt al Închisorilor, si anume Ioan Ianolide. Acesta in anul 1985 în Har si Duh Sfânt scria urmatoarele…..

„Traim apogeul erei tehnologice. Acum toate tarile pamantului sunt obsedate de tehnica, ca formula magica a societatii de consum. Căci visul lumii moderne din toate regimurile politice de azi este satisfactia materiala nelimitată, ca cheie a fericirii oamenilor. Civilizatia modernă si-a dezvoltat treptat propriul ei sfarsit, caci este cea mai dezechilibrata lume ce a existat candva. Statul care va avea monopolul armelor sofisticate, al ingineriei genetice si al tehnicii de determinare a constiintelor va fi atotputernic si va nimicii omenirea. Nimeni nu garanteaza libertatea oamenilor in aceasta civilizatie, nimeni nu poate guverna fortele tehnologice in aceasta civilizatie. De aceea omenirea traieste pe culmile disperarii.Sistemul capitalist modern a realizat maxima prosperitate tehnico-economica a societatii de consum, desi ea era dezideratul fundamental al materialismului istoric marxist. Progresismul e fenomen universal. Niciodata omenirea nu a fost atat de unanim angajata intr-o conceptie ca in era tehnologica. Mintea oamenilor este materializata. Materia a devenit scop si nu mijloc. Omenirea nu mai are transcendența și consecința este dezechilibrul psihic, descompunerea morala, tirania politica, distrugerea naturii, alienarea si in cele din urma…..razboiul atomic. Pe caile progresului pasnic lumea va pieri prin senzualism, anarhie, tiranie, ura, poluarea naturii, conflicte degradarea si alienarea oamenilor.” Vi se pare oare cunoscut cu ceea ce traim noi azi ?!?

Închei tot cu cuvintele profetice ale detinutului profet…..” Detinutul simte ca intr-un viitor previzibil puterea comunista va fi anihilata. Si totusi el e trist si ingrijorat. Este trist pentru ca intelege ca se deschid perspectivele unei tiranii mondiale, fara oponenti si fara precedent. Din punct de vedere antihristic, comunismul ateu si-a indeplinit misiunea si nu mai este necesar, deci poate să dispară spre a transmite puterea sa unei noi forțe apocaliptice.”!!!

Cristian Ardeleanu