Mihail Neamțu, cunoscut scriitor și teolog, a comentat revelațiile apărute în cazul părintelui Visarion Alexa,  acuzat că a agresat sexual o femeie.

Neamțu s-a referit la stenogramele care au documentat dialogul dintre preotul Alexa și victima sa, care au apărut în mass-media.

În lumina acestor dezvăluiri, Mihail Neamțu afirmă că nu mai este „nimic de zis” și că documentele atestă „existența unor relații neprincipiale, chiar abuzive, între un preot și o credincioasă”.

Mihai Neamțu a fost un apropiat al lui Visarion Alexa. Se întâlneau la conferințe comune.

Într-un video publicat pe internet, Mihail Neamțu spune că „Nu pare să fie un caz izolat, nu pare să fi fost un incident singular, o alunecare. Se pare că discutăm despre o instalare într-o dualitate profundă, care din punctul meu de vedere, păcătuiește prin sacralizarea abuzului”.

Teologul dă de înțeles că părintele Visarion Alexa a abuzat de poziția sa de duhovnic, dar și de realizator TV.

„Una e când cazi și aluneci într-o relație consensuală și alta este când abuzezi de poziția ta, de duhovnic, de preot într-o biserică a Capitalei, să te folosești inclusiv de poziția de realizator TV și să lași aceste gesturi inacceptabile să pătrundă între duhovnic și penitent”, a a mai adăugat Neamțu.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmihailgeorgeneamtu%2Fvideos%2F499820441542540%2F&show_text=false&width=267&t=0

El spune că omul care i-a fost prieten și care l-a sfătuit de bine se poate reabilita, dar dă de înțeles că nu mai are ce căuta în preoție.

„Sunt extrem întristat de cele pe care le-am aflat, în condițiile în care am primit, de la acest prieten al meu, sfaturi bune.

NapocaNews