Campionatul Mondial din Qatar este unul extrem de spectaculos, dar și unul foarte controversat în același timp. Fie că vorbim de drepturile muncitorilor migranți, fie că este vorba de drepturile comunității LGBT, Qatar rămâne repetentă când vine vorba de respectarea drepturilor omului în general.

Un motiv în plus pentru care ochii întregii lumi se află acum pe competiția care are loc în premieră în Orientul Mijlociu. Unii dintre cei mai mari fotbaliști ai lumii se luptă acum acolo pentru cel mai mare trofeu din fotbal – pariază pe Qatar World Cup dacă te simți încrezător în ceea ce privește șansele ca echipa care o susții tu să câștige. Când vine vorba de Mondial, lucrurile pot să devină extrem de imprevizibile, însă există câteva echipe care pornesc clar ca mari favorite pentru a câștiga marele trofeu la finalul turneului. 

Care sunt, așadar, naționalele care au cele mai mari șanse să devină campioane mondiale în 2022?

  1. Brazilia

Echipa pregătită de Tite este din nou, după mult timp, principala favorită pentru a câștiga Campionatul Mondial. Acest titlu ar veni la fix 20 de ani de la succesul naționalei Cariocas din 2002 din Coreea de Sud și Japonia. Dacă atunci originalul Ronaldo a condus Brazilia spre titlul suprem, acum este ultima șansă ca Neymar să strălucească pe cea mai mare scenă a lumii fotbalistice. Însă Neymar nu va fi singur. Atacul Braziliei este unul cu adevărat stelar, cu nume impresionante precum Antony, Raphinha, Vincius, iar toți îl vor susține pe starul celor de la PSG. Nici în faza defensivă nu stau rău brazilienii, iar la mijlocul terenului Casemiro, fostul star al celor de la Real Madrid și actual titular la Manchester United va proteja defensiva. În centrul apărării veteranul Thiago Silva aduce siguranță, iar ritm și viteză vor fi aduse de Marquinhos de la PSG.

  1. Argentina

După un start nefericit, Argentina poate că a venit cu niște semne de întrebare pentru mulți microbiști, dar realitatea rămâne că aceasta este ultima șansă pentru ca Lionel Messi să cucerească singurul titlu important din fotbal care i-a scăpat până acum. Messi a mai fost aproape în 2014 de marele trofeu, dar atunci Germania a câștigat marea finală din Brazilia. De data aceasta lotul Argentinei arată mult mai bine, iar nume precum Di Maria sau Lautaro Martinez sunt acolo să se asigure că Messi va fi aprovizionat cu cele mai bune pase.

  1. Franța

De obicei, campioana mondială are parte de performanțe lamentabile la următorul turneu, iar Franța nu este excepție. Exact asta s-a întâmplat cu francezii după ce au cucerit titlul mondial în 1998. În 2002 au fost eliminați chiar din faza grupelor și au pierdut primul meci cu Senegal, într-una dintre cele mai mari surprize din istoria Campionatului Mondial. De data asta, însă, chiar și cu accidentările unor jucători importanți precum Karim Benzema, Kante, Kimpembe sau Pogba, Franța are unul dintre cele mai puternice loturi de la Mondial și va putea profita de asta.

Iată așadar naționalele la care ar trebui să fii atent.

NapocaNews, sursa foto: unsplash.com