Sute de români din zeci de localități ale țării, la Târgu-Secuiesc de 1 Decembrie, mai întâi la Biserica Ortodoxă, apoi în centrul orașului.
Jumătate dintre aceștia au fost români din jud. Covasna, mobilizați de Filiala Covasna a Asociației Calea Neamului, condusă de Gheorghe Samoila, fapt extrem de semnificativ. Versanții Carpaților si-au dat din nou mâna frățească pentru identitatea națională în cel mai greu punct al României.


Televiziunile prezente și site-urile presei maghiare, care au răspândit înainte panică că vor exista conflicte au luat în cele din urmă act de faptul că totul a decurs fără niciun incident.
„Extremiștii”, spre dezamăgirea unora ca Laszlo Tokes sau fostul președinte al Curtii Supreme din Ungaria, au dat încă odată dovadă de o organizare exemplară și complexă în același timp, manifestările decurgând ca la carte, pe principiul afirmării ferme a propriilor valori. „Extremiștii” nu au scandat niciun fel de lozinci împotriva nimănui, ba mai mult, „radicalii” din filiala Vrancea a Asociației Calea Neamului, condusă de Tanta Stan au dăruit si flori celor prezenți la manifestările din fața bisericii.
Nu am alimentat mașinăria de propagandă străină care pedalează de zeci de ani pe bicicleta globalistă a victimizarii „minorităților asuprite”, care, culmea, se află la guvernare tot de zeci de ani încoace.


Calea Neamului, Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Resurrectio, Comunitatea Identitară, Legitimă Apărare, precum și vrednici români din zeci de orașe ale tarii dar și din diaspora au simțit aici cel mai intens sentimentul național. A fost spre centru un marș printr-o ploaie rece și vânt care ne-a adus aminte de marșul prin ploaie de 7 km. desfășurat la București în 2018 pentru Limba Română, împotriva Codului Administrativ UDMR-PSD, când la fel, mare parte dintre manifestanți au fost din Covasna, precum și din Harghita, Mureș.
Finalul zilei de 1 Decembrie l-am petrecut la căminul cultural din Valea Mare, unde în organizarea Filialei Covasna Asociația Calea Neamului am stat împreună cu toții la aceeași masă, multumim pentru gustoasa mancare de fasole (fără ciolan) lui Mihai Berchiu (alt „extremist”), cântat și jucat românește ca frați buni ce suntem. Corul Resurrectio condus de Gabriela Biea, împreună cu tinerii din Corul Avram Iancu din Valea Mare și Florile Zagonului, coordonat de Marin Balacean și doamna Dorina, au dat cu adevărat un suflet românesc întregii acțiuni iar la căminul din Valea Mare, până și eu, un anti-talent „perfect” la dans, m-am prins în hora mare lângă fratele Dan Grăjdeanu, mult mai talentat ca mine de altfel! N-am reuși încă să fac rost de o fotografie în acest sens 😊.


,,Vom fi iarăși ce-am fost și mai mult decât atât!” căci mergem cu bucurie, cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Mihai Tîrnoveanu