Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, crede că Înalt Prea Sfinţitul Teodosie se va împăca cu Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, precizând că cei doi sunt fraţi şi nu au ceva de împărţit. Tănăsescu a menţionat că se întâmplă uneori ca în dialog unii să se mai aprindă şi ”să mai aducă şi alte vorbe”.

Eugen Tănăsescu a fost întrebat marţi, la Prima News, dacă el crede că se vor împăca Arhiepiscopul Tomisului şi purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu. “Evident, sunt fraţi. Nu cred că au ceva de împărţit. Se întâmplă uneori în dialog unii să se mai aprindă, să se mai aducă şi alte vorbe. Cred că se vor împăca. Cum a zis domnul Bănescu, Sfântul Sinod va lua în discuţie probabil această chestiune dat fiind apropierea jubileului celor 1.700 de ani. Nu văd un război. Prima mare controversă în Biserică a fost între Petru şi Pavel. Aşa că nu cred că Înalt Prea Sfinţitul nu s-ar împăca cu domnul Vasile Bănescu”, a declarat Eugen Tănăsescu, relatează News.ro.

El a mai precizat că există resursele ca cele două părţi să se împace. “Am văzut că şi pe online oamenii sunt înfierbintaţi, se aruncă acuze, pare un război între intelectuali şi neintelectuali, între o parte a clerului şi altă parte. De ambele părţi au fost tonuri ridicate şi cred că se va calma temperatura că avem resursele astea să ne împăcăm”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Fractură între intelectualii din Biserica Ortodoxă: Mihail Neamțu nu susține schimbarea datei Paștelui, Adrian Papahagi și Vasile Bănescu rup prietenia cu el

Celebrarea Paştelui la aceeaşi dată este motiv de dispută între arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, şi purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu.

NapocaNews