Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca a organizat pentru publicul clujean  o nouă lansare de carte desfășurată sub auspiciile instituției, la care au participat preoți și protopopi ai Mitropolitului Clujului, Sălajului și Maramureșului, alături de ceilalți invitați onoranți, MARȚI, 18 IULIE, de la ora 18.00, Sala de Spectacole „Laurențiu Hodorog”. ANGHELOLOGIA NOULUI TESTAMENT, O perspectivă a teologiei biblice contemporane, este volumul semnat de tânărul și prolificul autor Dr VICTOR CONSTANTIN MĂRUȚOIU, autor de poezie, eseuri și cronici literare, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai și Doctor în teologie.

Au luat cuvântul invitații prezenți la eveniment: Eugen Adrian Truță, Consilier eparhial, Mitropolitul Clujului, Sălajului și Maramureșului, care a transmis salutul IPS Andrei. Drd Flavius Milășan, Directorul Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” a subliniat importanta evenimentului pentru instituție. Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, Profesor de Noul Testament, la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, a arătat profunzimiile teologice ale studiului inedit. Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Chirilă, Profesor de Vechiul Testament, la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, a considerat că această carte este originală în tematica abordată, iar Ionuț Țene a făcut o paralelă cu scriitorii contemporani care au scris despre îngeri: ”Îngerii sunt modele, protectorii și contemporanii nostri.”

Nadia Fărcaș, Editor și Manager Editura „Ecou Transilvan” l-a felicitat pe autor pentru această frumoasă realizare inedită a teologiei românești.  Un moment de suflet a onorat publicul artista Adriana IRIMIEȘ, Manager al Centrului pentru Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

Victor Constantin Măruțoiu este poet, teolog, eseist și referent cultural Coordonator al Cenaclului Literar Studențesc „VOX NAPOCENSIS” al Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”. Autorul este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

NapocaNews