Model de acțiune al serviciilor secrete ale eroului Zelenski? Un bărbat urmărit de luni de zile de către autorităţile americane pentru că profera ameninţări la adresa preşedintelui Joe Biden a fost împuşcat miercuri de FBI în statul Utah, cu câteva ore înaintea unei vizite planificate a preşedintelui în acest stat din vestul Statelor Unite, transmite AFP.

FBI a declarat că un suspect a fost ucis miercuri devreme, când ofiţerii au încercat să îl aresteze în Provo, la sud de Salt Lake City. O anchetă este în desfăşurare, a adăugat FBI fără a oferi detalii despre bărbatul identificat drept Craig Robertson într-o plângere a procurorilor federali din Utah.

Potrivit acestui document, Craig Robertson era un septuagenar care se prezenta ca un susţinător puternic al fostului preşedinte Donald Trump şi care l-a ameninţat în mod repetat pe Joe Biden în postări pe reţelele de socializare.

Vicepreşedinta Kamala Harris, procurorul general Merrick Garland şi procurorul districtual Alvin Bragg care a supravegheat ancheta ce a condus la inculparea lui Donald Trump în New York au fost la rândul lor ameninţaţi, la fel ca şi agenţi ai FBI.

„A sosit momentul pentru unul sau două asasinate prezidenţiale. Mai întâi Joe, apoi Kamala!!!”, se arată într-una din postările sale.”Aud că Biden vine în Utah (…). Şterg de praf puşca M24. Bun venit bufonului şef!”, scria într-o altă postare de acum câteva zile.

De asemenea, bărbatul ar fi publicat numeroase fotografii cu arme de foc.

Preşedintele Biden vizitează în prezent vestul Statelor Unite şi are programată o deplasare miercuri la Salt Lake City.

Serviciul Secret, însărcinat cu protejarea oficialilor de stat la nivel înalt, a declarat că „este la curent cu anchetă FBI ce implică o persoană din Utah care a ameninţat o persoană protejată de Serviciul Secret”, dar nu a oferit detalii suplimentare.

NapocaNews