Ortodoxia românească este vie. La Sciernes d’Albeuve s-a încheiat săptămâna trecută Tabăra „Nature et liturgie” („Natură și liturghie”) 2023. Aceasta a fost găzduită de unica mănăstire românească din Elveția, situată în această localitate, titrează Basilica.

Copiii și tinerii participanți au petrecut o noapte la stână și au dormit în iesle, au făcut drumeții montane și au învățat să fabrice ciocolată și să facă prescuri.

Participanții au mai vizitat o crescătorie de câini Saint Bernard și au descoperit o mănăstire catolică în al cărei muzeu se păstrează moaște ale Sfântului Nicolae, ale Sfinților Apostoli și ale Sfintei Maria Magdalena.

La finalul taberei, tinerii au primit din mâna Părintelui Mitropolit Iosif diplome de participare care atestă deprinderile dobândite în această perioadă: băieții pot ajuta la altar, iar fetele au învățat să facă prescuri.

Unica mănăstire română din Elveția a găzduit în luna iulie Tabăra „Nature et liturgie” 2023, pentru tinerii români din diaspora. Copiii și tinerii s-au întâlnit cu Mitropolitul Iosif. Foto: Pr. Răzvan Ionescu

Părintele Răzvan Ionescu de la Parohia „Sf. Genoveva” din Paris le-a fost alături permanent tinerilor. „Jocurile, dar și activitățile responsabile în folosul întregii comunități ne dau nădejde că au fost atinse inimii și stârnite deprinderi și responsabilități”, a scris el pe contul său de Facebook.

„Ineditul situației este că directorul nu prea a avut mult de muncă, echipa de animatori, dăruită și competentă, făcând cam totul, de la imaginat program și pus în practică, la gestionat efectiv toate nevoile.”

„Vorbim de animatori dintre care până mai ieri unii erau copii prezenți în tabere. Acum au făcut un salt în zona de responsabilitate, slujind întru Hristos copiilor de azi și bucurându-le zilele taberei”, a mai precizat Părintele Răzvan Ionescu.

„Miza este mare: la orice vârstă ai fi, lucrarea ta în Hristos este o nevoie pentru trupul întreg care este Biserica, este utilă, este binecuvântată, este împlinitoare. Poate că tocmai prin această lucrare de dăruire spre ceilalți câștigul este cel mai mare”, a mai scris preotul român.

NapocaNews