L-a detronat pe Zelenski. Evgheni Prigojin a murit după ce avionul în care se afla s-a prăbușit lângă Moscova, imediat după decolare.

Ziarul israelian The Jerusalem Post l-a desemnat pe Sam Altman, șeful companiei americane Open Al, care deține ChatGPT, drept cel mai influent evreu din lume, iar anul acesta nu l-a inclus pe Volodimir Zelenski pe lista celor 52 de nume din 2022, plasându-l totodată în clasament pe fondatorul decedat al grupului „Wagner”, Evgheni Prigojin.

În aceste zile se sărbătorește Anul Nou Evreiesc, prilej cu care ziarul își publică clasamentul anual.

Pe a doua poziție a fost trecut premierul israelian, Benjamin Netanyahu, iar secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a ocupat locul trei.

Semnificativ este faptul că pe locul patru se situează liderii mișcării de protest din Israel, intre care Shikma Bressler, care vorbește săptămânal la mitinguri antiguvernamentale cu participarea a mii de oameni la Tel Aviv împotriva reformei judiciare.

Lista este închisă de șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, cu nota „postum”.

În total, în clasament există 52 de poziții cu numele politicienilor, personalităților publice, oamenilor de știință, artiștilor care trăiesc atât în Israel, cât și în străinătate.

NapocaNews