Olanda ne umilește din nou și nu vrea ca România să între în Spațiul Schengen, iar același lucru e valabil și în cazul Bulgariei. Ceea ce se întâmplă în spațiul european nu e pe placul olandezilor.

Mai mult de atât, un oficial spune că Olanda și Austria nu își vor schimba părerea prea curând și nu vor elimina dreptul de veto legat de aderarea la Spațiul Schengen.

Se pare deci că atât țara noastră, cât și Bulgaria vor mai avea de așteptat. Iar în tot acest timp, Austria jubilează având în vedere că nu este singura care se opune în această situație.

„Situația în acest moment nu s-a schimbat și nu văd că se va schimba pe termen scurt. În primul rând, dorim o misiune independentă pentru a stabili faptele. Apoi așteptăm un raport de la Comisia Europeană, în care scrie: Nu doar că au adoptat legile necesare legate de statul de drept.

Dar le și implementează. Votul privind aderarea poate avea loc la un astfel de consiliu sub președinția spaniolă, care va avea loc în decembrie la Bruxelles. Țările de Jos nu își vor elimina dreptul de veto asupra aderării Bulgariei la Schengen”, a declarat pentru radioul public bulgar (BNR) ministrul pentru migrație al regatului, Eric van der Burg.

NapocaNews