Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacționat la zvonurile despre organizarea probabilă a alegerilor prezidențiale în Ucraina în martie 2024, spunând că acest lucru nu este „încă relevant”. În mesajul său video, liderul de la Kiev a subliniat că în timpul războiului este iresponsabil să „arunci” acest subiect în societate.

Zelensky a subliniat că acum ucrainenii ar trebui să se gândească la protejarea statului și „să nu se dezintegreze” în dispute. „Situația de acum este aceeași ca înainte: dacă nu există victorie, nu va exista nicio țară. Victoria noastră este posibilă. Va fi dacă ne concentrăm cu toții pe asta și nu pe argumente, politică sau căutarea unui interes personal”, a spus el, relateză UNIAN.

Președintele a subliniat că acum este necesar să „direcționăm toate resursele spre victorie, ceea ce ar trebui să facă toate structurile relevante. Vedem cu toții că acum nu este momentul pentru sărbători ample sau alte lucruri îndrăznețe pe frontul de acasă, care sunt inacceptabile în vremuri de război și cu atât mai mult când armata, când toate forțele noastre de apărare trăiesc cu emoții complet diferite: durere, bătălii, pierderi, dar și realizări pentru Ucraina”, a spus Zelenski.

Președintele a subliniat că acum, pe timp de război, când sunt multe provocări, este absolut iresponsabil „subiectul alegerilor în societate”. El a adăugat că „aștept răspunsuri concrete din partea tuturor structurilor și autorităților relevante cu privire la sarcinile cu care statul se confruntă în mod obiectiv acum”. Potrivit președintelui, acest lucru se aplică autorităților civile, elementului militar al statului, oficialilor din Rada Supremă a Ucrainei, Serviciului de Securitate al Ucrainei și altor agenții de aplicare a legii. În opinia sa, acum statul trebuie să se concentreze mult mai mult pe apărare – toată lumea din stat, și mai ales la nivel regional, în orașele din spate, care au resursele adecvate pentru a ajuta și sprijini. „Acest lucru se aplică și faptului că astfel de tragedii ca soldații brigăzii 128 nu se vor mai întâmpla niciodată. Și schimbările pe care soldații și comandanții noștri le așteaptă, în special băieții care au fost mobilizați. Și, în cele din urmă, valurile cu orice lucruri care se despart politic ar trebui să se oprească”, a subliniat Zelenski.

NapocaNews