Acestea au fost cuvintele unei mame cu inima sfâşiată de plecarea parcă prea devreme, la numai 28 de ani, a unui erou şi fiu, VASILE-CLAUDIU POPA, dintre cei dragi.

Astăzi, la Alba Iulia, a fost înmormântat eroul naţional slt. (post-mortem) Vasile Claudiu Popa, care pe data de 22 septembrie şi-a pierdut viaţa în Afganistan. Suflarea i-a fost curmată de explozia unei bombe artizanale, care l-a surprins în timpul unei misiuni de patrulare pedestră împreună cu alţi militari.

Ceremonia de astăzi a fost una liniştită, dar riguros organizată de forţele militare prezente la Alba Iulia.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Albei şi Mureşului, alături de un sobor de preoţi militari şi civili.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a ţinut să fie şi el aici, însă a fost o prezenţă discretă şi îndurerată. A stat alături de familie, dar şi de cadrele militare, încercând parcă să încurajeze şi inimile îndurerate ale rudelor îndoliate, dar şi a colegilor din armată care au pierdut un camarad elitist.

Sub un soare frumos, de toamnă, s-a încheiat ceremonia, cu citirea de către un ofiţer superior a unui document care sumariza viaţa eroului nostru – o viaţă frumoasă, plină de muncă şi sacrificiu pentru ţară şi pentru familie.

Cortegiul funerar, care număra mai bine de 400 de persoane(cadre militare, rude şi prieteni) a plecat de la Cercul Militar, unde a avut loc ceremonia şi a fost pus pentru priveghi eroul.

Flancat de colegii de arme, într-un camion militar cu drapelul îndreptat spre cer, trupul lui a plecat spre CIMITIRUL EROILOR, unde sub focul de arme şi sunetul trompetei a fost înmormântat SLT. (P.M.) VASILE-CLAUDIU POPA.

În urma lui au rămas lacrimi, tristeţe şi durere, strigăte mute şi gloriosul imn DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE, intonat de fanfara militară.

DUMNEZEU SĂ ÎL IERTE ŞI SĂ ÎI FACĂ PARTE DE ODIHNA VEŞNICĂ!

NapocaNews.ro