Sfântul Sinod reiterează poziţia Bisericii Ortodoxe cu privire la proiectul de modificare a Constituţiei, afirmând că doreşte “definirea în legea fundamentală a familiei întemeiate pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe drepturile şi îndatoririle părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată într-un comunicat postat pe basilica.ro.

Această poziţie a fost exprimată de BOR şi pe parcursul anului 2013, pe fondul posibilei modificări a Legii Fundamentale, astfel încât să permită căsătoria între persoane de acelaşi sex. Reiterarea acestei poziţii poate însemna dezacordul BOR cu Articolul 4, alineatul 2 din propunerea oficială de modificare a Constituţiei, care afirmă, printre altele, că discriminarea “în orice altă situaţie este interzisă”.
PDL, PSD şi PNL şi-au dat mâna în Parlamentul European, pentru a susţine comunitatea LGBT. Obiectivul Monicăi Macovei: Acum, în România, rămâne de legiferat uniunea între persoanele de acelaşi sex

Conform juriştilor de drept constituţional consultaţi de ActiveNews.ro, acest alineat poate fi “portiţa” necesară pentru a forţa legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex în România, având în vedere precedentele la nivel european.
Pentru a citi toate modificările propuse a fi aduse Constituţiei, faceţi click aici.

FOTO: Basilica.ro, Mihai Șomănescu, Sursa: ActiveNews