Derby-ul etapei a XXIII-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin (LNBM) a fost câştigat de campioana en-titre a României, CSU Asesoft Ploieşti, care s-a impus în Sala Sporturlor “Horia Demian” în faţa celor de la U-BT-Mobitelco Cluj cu scorul de 78-68.

La capătul unui meci controlat tactic în întregime de prahoveni, din rândul acestora s-au remarcat Alhajji Mohammed, autor a 17 puncte, 6 recuperări şi 5 pase decisive, Gerald Lee, cu 14 puncte, 4 recuperări şi 3 pase decisive şi Ante Krapic, 14 puncte şi 3 recuperări.

Totuşi MVP-ul partidei poate fi declarat americanul Darius Hargrove de la U-Mobitelco, autor a 21 de puncte, 8 recuperări şi 3 pase decisive. Şi Ivan Kuburovic a reuşit un “double-double” pentru U-Mobitelco, 15 puncte şi 12 recuperări.

Angajarea la acest meci a fost făcută de Remus Câmpeanu, fosta mare glorie a echipei de fotbal a Universităţii Cluj. Căpitan al “Şepcilor roşii” timp de 10 ani, câştigător al Cupei României în 1965 cu “U” Cluj şi declarat cetăţean de onoare al Clujului, Remus Câmpeanu este una dintre figurile proeminente ale istoriei echipei Universitatea, cu peste 300 de prezenţe în Diviziei A, toate în alb şi negru.

În clasamentul Ligii Naţionale, pe primul loc se află CSU Asesoft Ploieşti, 41 puncte, urmată de CS Municipal Oradea, 40 de puncte şi CSU Sibiu, cu 39 de puncte. U-BT-Mobitelco Cluj are 37 de puncte acumulate în 22 de partide şi se situează pe poziţia a VI-a a clasamentului.

Paul Panait