Un post de frontieră rusesc și sate din împrejurimi au fost atinse de trei obuze lansate de armata ucraineană, au reclamat gărzile de frontieră ruse. Armata ucraineană a explicat că a fost nevoită să intervină în regiunea Doneţk pentru că rebelii separatişti au lansat atacuri, nerespectând armistiţiul, care ar urma să expire luni seară. Patru militari ucraineni au fost ucişi, iar alţi cinci au fost răniţi, noaptea trecută.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a anunțat vineri seară că armistițiul de încetare a focului cu separatiștii proruși din estul Ucrainei, valabil timp de o săptămână, a fost prelungit cu 72 de ore, dar atras atenía, într-un comunicat, că „autoritățile ucrainene își rezervă dreptul de a pune capăt acordului acolo unde acesta nu este respectat”, informează AFP, citat de Agerpres,

„După confruntări armate pe teritoriul ucrainean, obuze trase de militarii ucraineni au ajuns pe teritoriul rus”, a declarat Vassili Malaev, purtătorul de cuvânt al gărzilor de frontieră din regiunea rusă Rostov-pe-Don (sud-vest).

„Unul dintre obuze a afectat grav o clădire a Vămii”, a spus el, adăugând că celelalte două obuze au căzut în sate învecinate.

Potrivit Mediafax, incidentul intervine în contextul confruntărilor armate care au avut loc în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în regiunea Doneţk, între armata ucraineană şi insurgenţi proruşi. Patru militari ucraineni au fost ucişi, iar alţi cinci au fost răniţi, afirmă surse citate de Kyiv Post.

Silvana Chiujdea, Sursa: EVZ