Jurnalistul german Udo Ulfkotte afirmă ca a fost constrâns să publice materiale de presă create de agenți secreți sub propria semnătură, nepublicarea materialelor putând să ducă la concedierea sa. Ulfkotte a făcut dezvăluirile în cadrul unor interviuri cu RT și Russia Insider.

„Am publicat articole semnate de mine, scrise în fapt de CIA și de BND (serviciul secret german)”
a declarat Ulfkotte. Aceasta a făcut afirmații similare în cadrul unui interviu cu Russia Today.

„Într-o zi un agent al BND a venit în biroul meu la Frankfurter Allgemeine din Frankfurt. Vroiau să scriu un articol despre Libia și colonelul Muammar Gaddafi… Mi-au dat niște documente cu informații secrete și a trebuit doar să îmi pun semnătura pe articol. Materialul era despre cum a încercat Gaddafi să construiască în secret o fabrică de arme chimice. Știrea a fost publicată după două zile și a făcut înconjurul lumii.”

Ulfkotte face aceste dezvăluiri în cartea sa „Jurnaliști cumpărați”, unde menționează că se simte rușinat de ce a făcut în trecut.

„Nu este corect ceea ce am făcut în trecut. Să manipulez oamenii, să fac propagandă. Și nu este corect ce fac colegii mei, pentru că sunt mituiți să trădeze publicul nu doar în Germani, ci în toată Europa. Am fost jurnalist 25 de ani și am fost educat să mint, să trădez, să nu scriu adevărul„.

„Am fost mituit de americani să nu scriu adevărul… Am fost invitat de Fondul Marshall din Germania să călătoresc în Statele Unite. Mi-au fost plătite toate cheltuielile și m-au pus în contact cu anumiți americani pe care trebuia să îi întâlnesc. Am devenit cetățean de onoare al statului Oklahoma doar pentru că scriam pro-SUA. Am fost susținut de CIA, care m-a ajutat de mai multe ori„.

Mulți jurnaliști europeni încă fac același lucru, a declarat Ulfkotte.

NapocaNews