Traian Basescu a declarat ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE in perioada 1997-2001, in cadrul emisiunii Jocuri de Putere de la Realitatea TV.

In acest sens, presedintele Basescu a prezentat documente referitoare la hotarari de urgenta de pe vremea lui Nastase si din mandatul lui Ponta, modificate pentru a nu desecretiza listele cu ofiterii acoperiti, chiar si dupa incetarea activitatii.

Traian Basescu a mai declarat ca ascensiunea procurorului Ponta de la primaria de sector 3 la CSM in doar cativa ani se datoreaza activitatii lui Ponta ca agent acoperit. Presedintele a declarat ca un procuror era incompatibil cu functia de agent SIE si ca Melescanu a incercat sa il acopere prin modificarea unor legi si ordonante.

Acest lucru a fost dezvaluit si de senatorul Valer Marian de la PSD. Acesta a afirmat ca Ponta a fost racolat de Corneliu Biris pentru a monitoriza procurorul antimafia Carla del Ponte. Printre dezvaluirile lui Vreme erau sinl alte detalii: Ponta a intretinut relatii homosexuale in Franta si frecventa prostituate minore.

Marea dezamagire a presedintelui Basecu este fostul sef al SIE, Melescanu, care ar fi facut politica din pozitia de sef de serviciu si ar fi refuzat sa informeze Presedintia in legatura cu aspecte de siguranta nationala.

Update: Victor Ponta a avut marţi dimineaţă prima reacţie la dezvăluirea lui Băsescu că a fost ofiţer acoperit. Premierul a spus că a declaraţiile lui Traian Băsescu privind faptul că a fost ofiţer acoperit sunt ”numai minciuni”.

NapocaNews