Șandor Banyai, unul dintre suporterii Universității Cluj bătuți pe Arena Națională la meciul România- Ungaria, s-a prezentat la IML pentru a primi certificatul medical de constatare a leziunilor.
În urma consultului medicilor, suporterul a primit 40 de zile de îngrijiri medicale și asta în lipsa rezultatelor CT (computer tomograf) și ORL, care urmează să sosească în zilele următoare. După ce au constatat gravitatea rănilor suferite de Șandor Banyai, medicii de la IML au vrut să anunțe poliția, considerând că acest caz trebuie adus la cunoștința organelor de cercetare, fiind vorba de o agresiune gravă. Aflat într-o evidentă stare de suferință fizică și emoțională, suporterul lui ”U” a refuzat deocamdată să dea declarații la poliție dar, foarte probabil, va deschide mai multe acțiuni penale împotriva celor care se fac vinovați de purtare abuzivă.

Suporterii români au fost pur și simplu călcați în picioare de firma de pază a stadionului și de Jandarmerie în timpul partidei de sâmbătă dintre România și Ungaria. Nu mai puțin de 46 de suporteri români au avut nevoie de îngrijiri medicale. Fracturi toracice, fracturi membru inferior, traumatisme craniocerebrale minore, coaste fracturate, vertebre din coloană rupte, a fost prețul plătit de românii care au dorit să vadă meciul pe stadion. Imagini cu oameni plini de sânge, loviți cu bestialitate cu bastoane telescopice au lăsat o țară întreagă fără cuvinte. Conform unui bilanț neoficial, printre victime se află cel puțin cinci clujeni.

Sursa:numaiu.ro
Foto: Șandor Banyai după intervenția BGS, foto Prosport.