Camera Deputaţilor a aprobat, luni seară, cererea de arestare formulată în dosarul „Gala Bute” în cazul Elenei Udrea, fiind înregistrate 219 voturi „pentru” şi 102 „împotrivă”. După ce şi-a rostit discursul în apărarea ei, Elena Udrea a făcut un gest controversat: a căutat camerele de filmat ale presei cu privirea şi şi-a atins apăsat nara nasului.

Gestul a fost repetat de mai multe ori de Elena Udrea din scaunul ei din Camera Deputaţilor.

Gestul a fost făcut şi de Sile Cămătaru în timpul unui interviu precum şi în filmele de tip mafiot, fiind interpretat cu semnificaţia „Nu torn”.

Chiar şi Elena Udrea şi-a explicat gestul incredibil, pe pagina ei de facebook: „Văd că gestul meu din Parlament în care am dus mâna la nas a creat mare vâlvă şi s-a transformat în subiect de analiză semiotică.
În realitate, e un semn pe care l-am făcut unei persoane dragi mie, căreia am vrut să-i transmit că „totul e în regulă”.

Explicaţia Elenei Udrea este şocantă mai ales pentru că vine după ce dânsa a transmis o mulţime de SMS-uri de pe telefonul ei mobil, unele în timp ce îşi ascundea telefonul pentru a nu se vedea ce transmite sau cu cine conversează în scris. Nu putea transmite Elena Udrea printr-un SMS sau apel telefonic că „totul e în regulă”?