Comemorarea eroului Baba Novac, căpitan al lui Mihai Viteazul, a avut loc recent la Cluj-Napoca. Soclul fusese din nou mâzgălit, însă înscrisurile au fost şterse. NapocaNews a sesizat faptul că statuia a fost din nou vandalizată, fără să se prezinte făptaşii.

Am căutat pe internet să vedem dacă a semnalat cineva acest fapt, însă singurele fotografii ale actului barbar apar pe site-urile în limba maghiară, multe care cer şi plăcuţe bilingve în oraş în ciuda sentinţei definitive a Curţii de Apel Cluj din 5 februarie 2015 şi a faptului că minoritatea reprezintă sub 20% din populaţia oraşului.

Imaginire respective arată clar că autorii faptei nu cunosc cel mai probabil limba română pentru că au scris cu litere roşii cuvântul „unguri” în dreptul liniei „În data de…”, în loc să scrie în dreptul literelor care lipseau din rândul „Ucis în chinuri groaznice de către…”

Din nou atragem atenţia asupra faptului că în zonă se refuză instalarea de camere video de supraveghere deşi acolo se află mai multe licee, iar inclusiv elevii pot să fie în pericol.

NapocaNews