Distribuie articolul

Comisia de Apel a Federației Române de Fotbal (FRF) a menținut sancțiunea cu depunctarea de 6 puncte pentru sezonul viitor, dictată împotriva echipei CFR Cluj, pentru ca nu au îndeplinit criteriile financiare pentru a obține licența pentru sezonul 2015/2016 al Ligii 1.

În urma analizării dosarelor prezentate de cluburile care au solicitat licență pentru Liga I, ediția 2015-2016, prima instanță a considerat ca șapte grupări din primul eșalon și unul din cel de-al doilea nu au îndeplinit criteriile financiare.

CFR Cluj și Petrolul Ploiești au fost sunt singurele cluburi care au făcut apel la decizia Comisiei de Fond a Sistemului Național de Licențiere din cadrul FRF prin care au fost penalizate cu câte șase puncte.

Ultima cale de atac a grupărilor împotriva sancțiunii cu depunctarea o reprezintă Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, însă, e greu de crezut că cele două cluburi mai au timp să facă apel la TAS, o decizie în acest caz trebuind să fie dată până la data de 30 iunie.

Paul Panait