Echipa masculina de rugby ”U” Cluj a înregistrat, sâmbata, al 8-lea esec stagional, dupa 18 – 39 cu CSM Stiinta Baia Mare, la capatul disputei din cadrul etapei a noua a sezonului regulat al SuperLigii Nationale.

Jocul dintre cele doua combatante nu a stralucit, dar maramuresenii au înscris 5 eseuri si au obtinut si punctul bonus ofensiv. Vreme de 23 de minute niciuna dintre echipe nu a reusit sa puna puncte pe tabela de marcaj, desi Universitatea a ratat o lovitura de

pedeapsa în minutul 3, iar oaspetii s-au apropiat periculos de buturile gazdelor, fara sa ajunga însa, în terenul de tinta. Abia în minutul 23 Luke Samoa a fructificat o lovitura de pedeapsa si a facut 3 – 0 pentru Stiinta.

Eliminarea temoprara a lui Nicu Ignea din minutul 31 i-a descatusat pe maramureseni. În minutul 35 baimarenii au lovitura de pedeapsa, dar cer gramada, împing foarte bine de trei ori si tot de atâtea ori clujenii gresesc, iar arbitrul întâlnirii dicteaza eseu de

penalizare. Luke Samoa transforma, iar scorul devenea 0-10. Doua minute mai târziu pasele maramuresenilor merg foarte bine, Maravunawasawasa patrunde în forta, apoi îi paseaza pâna la Luke Samoa si acesta plonjeaza între buturi, dupa care tot el transforma

si duce scorul la 0 – 17. Gazdele au pus primele puncte pe tabela abia în minutul 40, Ionut Mazare reusind sa trimita printre buturi o lovitura de pedeapsa si la pauza scorul a fost 3 – 17.

În startul partii a doua a jocului clujenii au controlat meciul si Cristian Murgoci a culcat balonul în terenul de tinta, iar Mazare transforma pentru 10 – 17.

Tot Mazare mai pune 3 puncte pe tabala din lovitura de pedeapsa si la scorul de 13 – 17 ”U” Cluj putea sa spere într-un rezultat surpriza.

Oaspetii nu au fost de acord si au fortat doar atât cât a fost nevoie sa înscrie prin Sean Morrell, încercarea lui fiind transformata de Luke Samoa.

În minutul 56, dupa o greseala a lui Curca, fostul universitar Razvan Ailenei a recuperat în 22-ul clujenilor si s-a dus pâna în but (13-29).

Samoa a marit cu alte 3 puncte avantajul baimarenilor, din lovitura de pedeapsa, dupa care Universitatea a înscris al doilea eseu prin Paraschiv (18-32).

La ultima faza a meciului Dinis a culcat pentru a cincea oara balonul în terenul de tinta al gazdelor, iar Wiringi a transformat, stabilind si scorul final 18-39.

Dupa 9 etape și 8 partide disputate Universitatea s-a fixat pe ultimul loc al clasamentului SuperLigii cu doar 7 puncte, iar etapa viitoare va evolua la sfârsitul saptamânii viitoare, în deplasare, la liderul Timisoara Saracens.

Paul Panait