Distribuie articolul

Ungaria a inchis in cursul noptii de vineri spre sambata, dupa cum a anuntat, un important punct de trecere a migrantilor la frontiera sa cu Croatia, in apropiere de Zakany, in prezent blocat de un gard masiv de sarma ghimpata.

Imediat dupa trecerea unui ultim grup de sute de migranti, deschiderile din acest gard care se ridica in mijlocul campiei, in sudul Ungariei, un fost inchise ermetic cu putin inainte de ora 01:00 (vineri, 23.00 GMT) de catre politistii ungari, in aplicarea deciziei anuntate in cursul zilei de guvernul premierului Viktor Orban, au constatat corespondenti ai agentiei France Presse.
Ungaria anuntase ca isi va inchide frontiera cu Croatia in fata afluxului de imigranti la o luna dupa ce a facut acelasi lucru cu frontiera sarba.
„Consiliul National de Securitate a decis ca, incepand de sambata de la miezul noptii (vineri orele 22:00 GMT), Ungaria isi va respecta obligatiile privind spatiul Schengen la frontiera ungaro-croata”, a anuntat, vineri, ministrul Afacerilor Externe ungar, Peter Szijjarto, la o zi dupa finalizarea unui nou gard anti-imigranti.
NapocaNews