Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au arătat clemență unui comisar șef de poliție care și-a falsificat adeverințele de salariu pentru a putea obține credite mai mari de la BRD.

Fostul șef al Poliției Rutiere Cluj, comisarul șef Alexandru Mureșan, în prezent pensionar de lux al Ministerului de Interne, a fost judecat, în apel, de către Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru înșelăciune. În prima fază, comisarul șef Alexandru Mureșan a fost judecat la Curtea de Apel Cluj, unde a primit o sentință de doi ani și zece luni, cu executare, titrează EVZ.

După un proces care a durat câteva luni, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis ca fostul polițist să nu facă închisoare. Magistrații au luat decizia de a suspenda executarea închisorii, dispusede Curte de Apel Cluj, păstrând celelalte dispoziții ale instanței de fond, între care și plata către BRD a sumei de 83.630 euro, cu titlu de despăgubiri.

În urmă cu trei ani, comisarul șef Alexandru Mureșan era mare și tare. Construia împreună cu soția lui, Melinda Mureșan, blocuri de locuințe sau cumpăra terenuri a căror valoare de piață era de peste un milion de euro. În doar trei ani, comisarul a trecut de la extaz la agonie.