Primarul Emil Boc a declarat că din păcate amenzile de maxim 4000 de lei pe care legea permite ca Primăria să le acorde proprietarilor de imobile periculoase pentru trecători din centrul orașului Cluj-Napoca nu a speriat pe nimeni, astfel încât în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, administrația a dispus dărâmarea acelor obiecte ornamentale care riscă să cadă în capul cetățenilor (peste 50 de situații inventariate momentan).

Emil Boc a spus că toate obiectivele au fost fotografiate înainte de dărâmare, iar proprietarii vor fi obligați să le refacă la stadiul inițial.

Primarul a afirmat că dacă amenzile nu i-au speriat pe proprietari, deschiderea de dosare penale a avut acest efect, după cazul Hotelului Continental, din care s-au desprins peste trecători mai multe bucăți de imobil.

14 proprietari cu clădiri în Centru au cerut recent primăriei să intervină de urgență pentru consolidarea fațadelor, astfel încât în zona istorică se așteaptă să apară tot mai multe poduri și plase sub care să circule trecătorii.

Preventiv, municipalitatea a asigurat un fond de reparații pentru aceste clădiri, prin care se oferă sumele necesare pentru reabilitare, care ar urma să fie returnate în termen de 10 ani.

Marius Sălăjean