După ce marţi au apărut în media primele informaţii de la incidentele petrecute la meciul dintre echipele de baschet feminin dintre Sepsi Sf. Gheorghe și U. Cluj, miercuri au apărut şi primele imagini. Acestea au fost urcate pe Facebook de Annamaria Kilin.

În imagini se poate vedea cum spectatorii din Sfântu Gheorghe au început intonarea imnului “neoficial” al Ţinutului Secuiesc, arborând şi un mare steag al secuilor. În acel moment, antrenorul bosniac al clujencelor, Dragan Petrivevici, și-a trimis jucătoarele la încălzire, nerespectând momentul gazdelor. Imediat, tot stadionul a început să huiduie şi să le înjure pe baschetbalistele din Cluj.

”Consider ca exista doar un singur imn oficial pe care FRB ne impune sa il ascultam cu mare drag si cu respect, inainte de inceperea fiecarui meci. Orice altceva este dreptul echipei adverse, unui tinut, unei regiuni, insa nu ma pot obliga pe mine sa accept acest lucru. Ceea ce nu m-am asteptat a fost un cor de fluieraturi, huiduieli, injuraturi, incat intreaga echipa a fost total, total surprinsa, mai ales ca in lot avem si mai multe jucatoare straine care nu inteleg de ce se intampla acest lucru”, a declarat antrenorul Dragan Petriveci după meci.

VEZI VIDEO

Federaţia Română de Bachet a evitat să ia o decizie în acest scandal. „Eu nu consider că este un imn, e o melodie cântată de galerie, care creează o atmosferă foarte frumoasă pentru favorite”, a declarat Horia Păun, președintele Federației Române de Baschet.

Trebuie luate măsuri legale pentru sancționarea extremiștilor secui.

NapocaNews