Echipa României de tenis feminin a cedat cu scorul de 2-3 meciul contra Cehiei, din sferturile de finală ale Fed Cupa. În cea de a doua zi, Simona Halep a câștigat la mare luptă disputa cu marea ei rivală, Petra Kvitova, numărul 9 mondial, scor 6-4, 3-6, 6-3, la

capătul unei partide maraton care a durat două ore şi 11 minute de joc. În acel moment România a trecut la conducere, la scorul general (2-1), după ce în prima zi cele două echipe se aflau la egalitate, 1-1.

După succesul istoric din prima zi în fața Kvitovei, Monica Niculescu a avut calificarea în rachetă, dar a cedat cu 4-6, 6-4, 3-6, în faţa Karolinei Pliskova, învingătoarea Simonei Halep din prima zi de întreceri.

Astfel, cele două echipe au intrat în meciul de dublu, decisiv pentru calificarea în careul de aşi. Cehia a dominat autoritar acest meci, astfel că Pliskova şi Strycova au trecut fără probleme de perechea Andreea Mitu / Raluca Olaru, scor 6-2, 6-3, după o oră şi 14

minute de joc. Cehia va juca în semifinale împotriva Elveţiei, în timp ce România așteaptă să-și afle adversara din barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială – partidă care se va juca în luna aprilie. Franţa şi Olanda îşi vor disputa a doua semifinală din Fed Cup.

Paul Panait