Un fost comandant al Legiunii Straine este pasibil de inchisoare pentru ca a protestat fata de numarul de refugiati din Calais.Generalul Christian Piquemal, inn varsta de 75 de ani, a fost arestat dupa ce a tinut un discurs in fata sustinatorilor PEGIDA, o miscare de extrema dreapta antiimigratie, in timpul unui protest neautorizat desfasurat sambata.

Piquemal, care a condus celebra Legiune intre 1994-1999, a spus ca vrea sa puna umarul la „stoparea declinului tarii sale”.Piquemal a fost acuzat de participare la un eveniment neautorizat, care nu s-a anulat dupa avertismentul politiei. Patru alti participanti care erau cu aceasta au fost acuzati de detinere ilegala de arme interzise, printre care un pistol de lipit, scrie Daily Mail.

Cei cinci barbati risca pana la un an si jumatate de inchisoare, dupa ce vor aparea luni in fata instantei. PEGIDA anuntase un protest impotriva situatiei create de refugiati in Calais, unde mii de oameni traiesc in asa-numita „Jungla” din apropiere de port.

Autoritatile din Calais au interzis protestul PEGIDA (Patriotic Europeans Against the Islamisation of the Occident), dar grupul nu a tinut cont de avertismentul autoritatilor si a scos oamenii in strada.

Vezi VIDEO AICI

„Aceasta este casa noastra – plecati migranti de aici!”, au strigat manifestantii. Generalul a adunat in jurul sau 150 de sustinatori, multi dintre fiind asa-numitii „capete rase”. Cu totii au fost inconjurati de politie, iar vreo cativa zeci au fost arestati.

Frăția socialisto-musulmană conduce Franța către un califat islamic.

NapocaNews