Echipa feminină de handbal ”U” Alexandrion Cluj traversează un sezon dificil, fetele antrenate de Carmen Amariei și Luminița Huțupan fiind abia pe locul 10 în Clasamentul Ligii Naționale, dar sportivele continuă să fie apreciate de selecționerii loturilor naționale

de seniori, tineret și junioare. Astfel, nu mai puțin de cinci sportive legitimate la secția de handbal a Clubului Sportiv Universitatea Cluj au primit telegrame de convocare la echipele naționale.

Florina Chintoan și Laura Popa fac parte din lotul cu care prima reprezentativă a României se va duelula cu Norvegia, în preliminariile Campionatului European, meci ce va avea loc în data de 9 martie în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

De asemenea, Florina Chintoan și Laura Popa vor participa alături de echipa națională și la Turneul Preolimpic din Danemarca, din perioada 18-20 martie.

“Tricolorele” se vor lupta cu Danemarca, Muntenegru și Uruguay. Din cele patru echipe, doar primele două vor obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

Tot din lotul echipei “U” Alexandrion, Alexandra Dindiligan și Cristina Laslo vor participa, alături de echipa națională de tineret, la un stagiu de pregătire ce va avea loc între 1-14 martie.

De asemenea, Raluca Petruș, sportivă ce deține dublă legitimare CSS Viitorul și U Alexandrion, este convocată la lotul național de junioare.

Paul Panait