Aproape 100 de persoane s-au războit într-un centru de refugiaţi din Belgia după ce migranţii sirieni s-au luat la ceartă cu cei din Afganistran şi Irak deoarece o tânără din Siria nu a purtat văl. În urma incidentului 11 persoane au fost arestate şi şapte rănite.

Tânăra siriană din centrul de refugiaţi din Belgia devenise ţinta afganlor de câteva zile pentru că a refuzat să poartă văl. Însă atunci când aceasta a fost apărată de ceilalţi sirieni, o adevărată luptă a iscat între cele două tabere, imigranţii atacându-se cu pubele de gunoi, scaune şi mături, relatează Daily Mail.

An Luyten, purtătoarea de cuvât a Crucii Roşii din Leopoldsburg, a declarat că doi sau trei bărbaţi afgani au pus ochii pe o tânără din Siria pentru că nu îşi acoperea capul: „Acest lucru este ciudat, având în vedere că existau şi alte fete care nu purtau văl. Nu este clar ce au avut cu această tânără”, a delarat aceasta.

„Sirienii au luat apărarea tinerei, în timp ce afganii şi irakienii erau de cealaltă parte. Patru dintre cei implicaţi în incident au fost transferaţi la un centru de detenţie. Alţi şapte au fost cazaţi separat şi mutaţi în centre diferite din Flandra”, a adăugat Lutyen.

NapocaNews