Meciul dintre U-BT Cluj şi SCMU Craiova, din faza secundă a campionatului, s-a disputat vineri seara, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca și s-a încheiat cu o victorie dramatică a echipei antrenate de Marcel Țenter și Bobo Pintea.

Ardelenii s-au impus cu scorul de 76-74, la capătul unui meci care a avut răsturnări de situații spectaculoase, dar și de o repriză suplimentară pentru a desemna învingătoarea.

Clujenii au început foarte bine înfruntarea din Polivalentă și și-a adjudecat primul parțial de joc cu scorul de 20-12. Nimeni nu a bănuit însă, ceea ce a urmat.

Oltenii au echilibrat disputa și au câștigat sfertul doi cu scorul de 18-13, iar la revenirea de la cabine au ”călcat în picioare” echipa lui Țenter.

Sfertul trei a fost unul de coșmar pentru clujeni care au cedat parțialul cu scorul de 8-20 (!). Pe cât de prost au evoluat alb-negri în sfertul trei, pe atât de impresionant au revenit în ultimul act.

21-12 s-a încheiat sfertul patru, în favoarea clujenilor și, cum scorul a fost egal 62-62 după 40 de minute de joc, a fost nevoie de o repriză suplimentară pentru desemnarea învingătoareai.

Cele 5 minute adiționale au fost echilibrate și, în cele din urmă adjudecate de U-BT grație aruncării de trei puncte reuțite de Filip Adamovic în finalul partidei.

Cu 45 de puncte U-BT ocupă pozițiaa treia în clasamentul fazeim a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Paul Panait