Concordia Chiajna s-a impus în fața CFR-ului, scor 2-1, într-un meci din cadrul etapei a 12-a a fazei play-out a Ligii 1. Ilfovenii, pregătiți de antrenorul clujean Adrian Falub, au făcut astfel, un pas uriaș în lupta pentru menținerea pe prima scenă a

fotbalului românesc. Pentru Falub, succesul în fața rivelei din Cluj este al doilea cel mai important, după ce în vara anului trecut ca anrenor al Universității Cluj, acesta o elimina pe CFR în semifinalele Cupei României.

Sâmbătă, la Chiajna, meciul a început practic de la 1-0 pentru Concordia. Verzii au deschis scorul încă din minutul 5, prin Pena care a reluat cu capul o minge respinsă în față de portarul ardelenilor, Vâtcă.

Pentru CFR doar Camora și Gomelt au reușit să se evidențeieze în primul act al întâlnirii, dar șuturile lor nu au reușit să restabilească egalitatea.

La adăpostul avantajului minim, Concordia a încercat să consevre rezultatul, astfel că, ocaziile de poartă au fost rare. Dani Coelho a mai încercat vigilența lui Bălgrădean, pentru ca în minutul 71, centralul întâlnirii, Sebastian Colțescu, a inventat un penalty

după o pătrundere a lui Jakolis. Lovitura de pedeapsă a fost executată de golgheterul CFR-ului, Cristian Lopez, dar Bălgrădean a respins șutul acestuia.

Mingea a rămas în careu, din fericire pentru clujeni, iar șutul lui Camora a lovit transversala de unde a revenit la Belek, acesta din urma restabilind egalitatea.

Finalul de joc a fost încins. Cristian Lopez și Pena și-au trecut în cont câte o ratare. În minutul 80 tot Pena a in ițiat acțiunea la capătul căreia ilfovenii aveau să înscrie golul victoriei.

Atacantul Concordiei a prelungit o minge spre Puerec care a trecut lejer de Lucian Goian și a șutat la colțul scurt. Recent câștigătoare a Cupei României, CFR Cluj a încercat să lase o impresie bună în minutele adiționale, dar șutul lui Nouvier nu l-a

putut învinge pe Bălgrădean. S-a terminat 2-1 pentru Concordia și echipa lui Adrian Falub mai are nevoie de un singur punct pentru a se salva matematic de la retrogradare.

Paul Panait