Compania aeriană Blue Air a anunţat azi că introduce, de la 1 octombrie, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, noi curse interne spre Iaşi şi Timişoara, zborurile fiind atât directe cât şi cu escală.

„Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță faptul că, începând din 1 octombrie, operatorul aerian Blue Air va începe operarea de zboruri interne între Cluj-Napoca, Iași şi Timișoara. Noile rute interne vor fi operate atât direct cât şi cu escală. Odată cu sezonul de iarnă 2016, compania aeriană Blue Air își va stabili baza operațională pe aeroportul clujean, în prezent operând de pe aeroport 3 destinații regulate spre București Otopeni, Dublin, Liverpool, iar din 16 decembrie 2016, acestora li se va adăuga şi destinaţia Birmingham”, au spus reprezentanţii aeroportului.

Începând cu anul 2017, compania aeriană Blue Air va demara zboruri interne și internaționale de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” spre: Constanța din 27 aprilie, Londra – Luton din 26 martie, Larnaca din 9 aprilie, Nisa din 10 aprilie şi Hamburg din 3 iunie 2017, ajungându-se astfel, la nu mai puțin de 11 destinații operate de pe baza sa de la Cluj-Napoca.

Directorul general al Blue Air, Gheorghe Răcaru, a declarat că expansiunea companiei pe plan intern, la scurt timp după introducerea zborurilor între Cluj-Napoca şi Bucureşti, face parte din strategia de dezvoltare, Blue Air fiind prima companie aeriană care conectează trei mari oraşe din România – Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

„Suntem siguri de succesul acestor noi rute datorită condiţiilor excelente de transport, a preţurilor foarte accesibile, dar în special a timpului foarte scurt în care se parcurg aceste distanţe”, a spus Răcaru.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tișe, a spus că noile zboruri interne vor conecta trei din cele mai importante orașe și regiuni ale României, el felicitând compania aerienă Blue Air pentru demararea acestor zboruri de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu” și pentru stabilirea unei baze operaționale la Cluj, lucru care va servi cu siguranță la dezvoltarea relațiilor turistice și economice dintre aceste județe.

De pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj vor fi operate 17 noi destinaţii regulate în perioada 2016-2017, ajungându-se la un total de 41 zboruri regulate spre 18 țări din Europa și Orientul Mijlociu.

 

Radu Ştefan