Distribuie articolul

Susținători ai lui Fidel Castro, așa-numiții „castriști”, și disidenți cubanezi s-au înfruntat sâmbătă în fața Ambasadei Cubei din Madrid, informează EFE.

Cele două tabere s-au adunat în fața ambasadei din capitala Spaniei după anunțul cu privire la decesul fostului lider revoluționar cubanez. Poliția a intervenit pentru a despărți cele două grupuri care s-au insultat. Potrivit EFE, oamenii se află în continuare în fața Ambasadei Cubei, cu toate că la Madrid plouă.

Steagul de la ambasadă a fost arborat în bernă și numeroși reprezentanți ai presei s-au deplasat la sediul legației cubaneze pentru a consemna declarațiile persoanelor prezente, în majoritate pro-Castro.

Agenți de poliție l-au percheziționat pe președintele organizației „Cuba Democracia Ya” (Cuba, democrație acum”), Rigoberto Carceller, și au confiscat sticle de șampanie cu care acesta dorea să sărbătorească „nu moartea lui Fidel, Dumnezeu să-l ierte”, ci faptul că „astăzi începe o nouă etapă pentru cubanezi”.

„Cuba, Fidel și Che” și „Revoluția trăiește” sunt câteva dintre sloganurile pe care le-au strigat persoanele reunite în fața ambasadei. În timp ce unii lăudau progresele sociale în domeniul educației și sănătății ale regimului castrist, alții au calificat acest regim drept „dictatură” și i-au criticat pe spaniolii care au susținut guvernul cubanez deoarece „îi interesează doar să meargă pe insulă și să se distreze”.

NapocaNews