O oglindă pentru selfie-uri, creată de un clujean, rochii de mireasă ornamentate cu motive tradiționale românești, aranjamente florale exotice și prăjituri elaborate fac parte din oferta pe care organizatorii de nunți o prezintă, pentru acest an, în tradiționala expoziție de la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Oglinda pentru selfie, creată de un clujean cu intenția de a o închiria la evenimente, a fost testată vineri, în prima zi a expoziției, de primarul Emil Boc. Oglinda permite doritorului să își facă o fotografie, pe care apoi o poate „prelucra” într-un mod haios și transmite, direct de pe dispozitiv, pe mail sau facebook.

Primarul și-a făcut o poză în oglinda selfie, după care și-a adăugat, cu ajutorul aplicației, mai mult păr pe cap, a scris deasupra „I Love Cluj” și a luat apoi, ca amintire, fotografia printată pe care a scos-o aparatul.

Dan Neamțu, cel care a creat oglinda selfie, despre care speră că va deveni o atracție, a declarat că s-a inspirat de la un târg din Köln, unde a văzut un dispozitiv similar.

„Este cel mai nou tip de photobooth, este o oglindă touch-screen. Noi am construit-o la Cluj-Napoca, este o nouă tehnologie, se face un selfie care se poate trimite instant în social media sau pe mail instant. Vrem să o închiriem la evenimente, pe ore. Este distractiv. Noua oglindă este interactivă, este fun, softul permite să o retușezi, să o personalizezi. Poți semna pe ea, poți corecta, vedeți că primarul și-a făcut freza. La final se poate și lista poza”, a explicat Dan Neamțu, care a precizat că a cheltuit aproximativ 2.500 de euro pentru crearea acestei oglinzi.

Expoziția „Nuntă la palat” are în acest an 130 de expozanți care oferă tot ceea ce este nevoie pentru organizarea unui asemenea eveniment, de la bijuterii și aranjamente florale, până la orchestra, DJ sau echipă de filmare.

Potrivit organizatorului expoziției, Anca Gădălean, ediția din acest an este inspirată din lumea basmelor, în expoziție fiind mai multe standuri cu decoruri de nuntă desprinse din basme precum „Pasărea măiastră”, „Sarea în buchete” sau „Palatul de cleștar”.

Printre creatorii de rochii, care încearcă să ofere vestimentații pentru toate gusturile, sunt prezente și rochii cu motive tradiționale românești. O creatoare din Cluj a combinat o cămașă de in, veche de 100 de ani, cu o rochie de tul, la care a asortat un brâu nou, cusut însă cu modele care se asortează cu rochia. Tânăra vrea să folosească această idee a combinației dintre vechi și nou pentru o întreagă colecție.

„Partea de sus este un model din Ținutul Pădurenilor, este o cămașă veche pe care am găsit-o într-un sat din județul Hunedoara, iar în partea de jos avem o fustă de tul, făcută în atelierul nostru. Vrem să lansăm o colecție care să îmbine vechiul și noul să să ne axăm pe o idee sută la sută românească”, a spus Cristina Filcea, care a explicat că ia folosită pentru rochia de mireasă nu era o cămașă specifică pentru nunți, însă modelul fiind unul vesel și frumos ar putea avea un impact asupra tinerelor care își aleg vestimentația de mireasă.

NapocaNews