Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a venit, joi dimineaţă, la Palatul Victoria pentru o discuţie cu premierul Sorin Grindeanu legată de înfiinţarea Muzeului Holocaustului.

La întâlnire participă şi Radu Ioanid, director al Programului Arhivistic Internaţional din cadrul Centrului pentru Înalte Studii despre Holocaust.

Hans Klemm şi Radu Ioanid s-au întâlnit, marţi, şi cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, liderul PSD precizând ulterior că au discutat despre înfiinţarea Muzeului Holocaustului la Bucureşti.

Înființarea Muzeului Holocaustului la București este o priortate a Ambasadei SUA în România.

Consiliul General al Capitalei a aprobat înfiinţarea unui Muzeu de Istorie a Evreilor din România într-o clădire din Centrul Vechi al Bucureştiului, care va fi trecută în administrarea Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

Consilierii Generali au aprobat proiectul de hotărâre prin care imobilul situat în strada Lipscani nr. 18 – 20, sector 3, va fi dat în administrare Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, pentru a fi realizat un Muzeu de Istorie a Evreilor din România.

NapocaNews