La scurt timp dupa interventia avuta la Pro TV, Cosmin Contra a revenit in fata jurnalistilor si a anuntat, in zona mixta, ca a hotarat sa plece de la nationala Romaniei deoarece nu si-a indeplinit obiectivul de a se califica din preliminarii la Campionatul European din 2020.

Totodata, Cosmin Contra, al carui contract cu FRF expira la sfarsitul acestui an, a lansat un atac la adresa jucatorilor, de la care se astepta sa aiba „o alta mentalitate”

„Pentru ca nu mi-am indeplinit obiectivul am hotarat sa nu mai continui. Sper ca jucatorii sa inteleaga ca la un nivel asa de inalt trebuie sa aiba o alta mentalitate. Cred ca am meritat un pic mai mult respect pentru ceea ce-am facut la nationala… Am vazut acum pe ce persoane te poti baza si pe care nu”, a anuntat Contra in fata jurnalistilor.

„Vreau sa-i multumesc lui Razvan Burleanu ca mi-a dat aceasta sansa, de a fi selectionerul Romaniei, si sa le cer iertare suporterilor pentru aceasta calificare ratata. As fi fericit ca nationala sa se califice la European prin play-off, dar trebuie ceva mai mult din partea jucatorilor”, a completat acesta.

Conform ultimelor informatii, selectionerul de la tineret, Mirel Radoi, e favorit sa-i ia locul lui Cosmin Contra la nationala mare.

Doi ani si doua luni a petrecut Cosmin Contra in functia de selectioner al Romaniei.