Lansarea volumului „Un an crescut la loc” (poeme) de Dan Breaz (Colecția Debut. Carte recomandată de Cenaclul UBB, coordonat de Ion Mureșan) la sediul Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor.

Au prezentat: Virgil Mihaiu, Ion Mureșan, Andrei Doboș, Vasile G. Dâncu. Moderator: Irina Petraș.

Dan Breaz debutează în poezie cu un stil pe deplin format. Unul dintre fermenții săi principali pare a fi dialogul cu artele contemporane, nu departe de experimentele poeților Școlii de la New York, marcanți pentru scena literară internațională în a doua jumătate a secolului trecut. Această relație modernă transpare și din felul cum poemul caută să se autonomizeze, să se purifice de elementul mimetic sau referențial. Impermeabilă la parafrază, rezistentă la traduceri în limbaj literal, poezia lui Dan Breaz găsește o nouă orientare magnetică a cuvintelor în spațiul alb al paginii, îndrumată de un instinct sigur al esențialului. (Andrei Doboș)


Dan-Octavian Breaz (n. 1982, Turda) este critic şi istoric de artă, curator la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, doctor în filosofie al Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca. La aceeaşi universitate a fost asistent de cercetare ştiinţifică, în cadrul unui Proiect CNCSIS (2009-2011), referitor la interacţiunile dintre politicile culturale şi creativitatea artistică în epoca globalizării. A urmat un program de studii avansate post-universitare GE-NEC III la New Europe College din București (2009-2010). A publicat critică de artă modernă şi contemporană, în revistele Tribuna, Steaua, Flash Art. Czech and Slovak Edition, Revista de filosofie și Arta (UAP), iar poezie, în revistele Neuma, Steaua și pe DLITE. Blog de literatură german-român.

NapocaNews