Ca urmare a relatărilor apărute în massmedia, privitoare la comportamentul iresponsabil și smintitor al preotului pensionar Ioan Tonca din Huedin,

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în ședința de lucru de luni, 2 martie 2020, a Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Clujului a analizat toate aspectele acestui caz și, în conformitate cu articolul 88, lit. x din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române a decis oprirea imediată a preotului Tonca de la săvârșirea lucrărilor sfinte.

Conform acelorași prevederi cazul a fost trimis spre cercetarea organismelor disciplinare ale Eparhiei, ransmite Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului.

”Dacă mint să mă topesc ca lumânarea care arde în mâna mea”, a spus unul dintre romi. De asemenea, și femeia incriminată că ar fi întreținut relații sexuale cu alți bărbați a jurat la fel, din sicriu, că nu și-a înșelat soțul.

În filmare se vede cum, la începutul oficierii slujbei de jurăminte, preotul cere să îi fie dați bani conform unei înțelegeri anterioare.

NapocaNews